8.000 nye reservesoldater innkalt

På den militære forsvarsoperasjonens niende dag er 8.000 nye reservesoldater blitt innkalt av IDF, i tillegg til de 40.000 som allerede er på plass.

Reservesoldater som nylig har meldt seg til tjeneste, under forrige store Gaza-operasjon IDF gjennomførte i 2012. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Reservesoldater som nylig har meldt seg til tjeneste, under forrige store Gaza-operasjon IDF gjennomførte i 2012. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Rakettangrepene fra Hamas har fortsatt i full styrke også gjennom dagen i dag, melder Yedioth Aharonoth. Onsdag morgen ble en kvinne lettere skadet av rakettsplinter hun pådro seg i Be’er Tuvia. Kort tid senere, i Israels største by Tel Aviv, ble en bolig nesten helt ødelagt da en rakett traff bakken like i nærheten.

Ikke mindre enn seks raketter ble tilintetgjort i morgentimene over Ashkelon i det nettavisen beskriver som “et uvanlig kraftig bombardement”. Som MIFF har meldt, var Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og hans norske kollega Børge Brende bare 300 meter fra en rakett som slo ned i byen.

Utover dagen har Iron Dome tilintetgjort raketter, eller rakettene har truffet åpne områder, i og i nærheten av Petah Tikva, Ramat Gan og mindre tettsteder i Negev-ørkenen nær grensen til Gaza-stripen.

Nye reservesoldater innkalt
I kveld meldte Kanal 2 at Israel har bestemt seg for å kalle inn ytterligere 8.000 reservesoldater til tjeneste, for å få bukt med de vedvarende bombardementene fra Hamas. Allerede har 40.000 blitt kalt opp til tjeneste, i tilfelle Israel ser seg nødt til å måtte gå til en større bakkeoperasjon.

Den palestinske terrorgruppen sa i dag offisielt nei til å godta det egyptiske våpenhvileforslaget, som de mener er fornærmende. Ifølge den saudi-arabiske avisen Al-Sharq Al-Awsat har de tatt kontakt med Qatar og Tyrkia , som de har bedre kontakt med enn militærregimet i Kairo, for å få dem til å mekle i saken.

Håndsutrekkningen til sine gamle alliansepartnere er et forsøk fra Hamas på å “prøve alle muligheter” for å sikre seg en så god våpenhvileavtale som mulig, tror Ha’aretz‘ militæranalytiker Amos Harel.

Israel har offisielt akseptert det egyptiske våpenhvileforslaget.

Forrige artikkelMads Gilbert er ikke redelig med dødstall
Neste artikkelTerje Rød-Larsen: – Hamas valgte å trappe opp konflikten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -