Israelsk trebarnsfar drept av Hamas

Dror Hanin (37) var en hjelper til det siste. Da han tirsdag kom med mat og drikke for å oppmuntre de israelske soldatene på grensen til Gaza-stripen kostet det ham livet.

Dror Hanin. (Foto: Privat)
Dror Hanin. (Foto: Privat)

Dror Hanin (37) ble det første israelske dødsofferet i den pågående operasjonen Skarp Beskyttelse. Han ble alvorlig skadet av granatild mot grensestasjonen Erez tirsdag kveld. Hanin var i området som sivilst, han hadde tatt med seg mat og drikke for å oppmuntre de israelske soldatene som tjenestegjør på fronten. Livet til Hanin stod ikke til å redde, han døde på sykehus i Ashkelon samme kveld.

Hanin etterlater seg kone og tre barn.

– Han var full av humor og alltid villig til å hjelpe. Det er få mennesker som ham, som alltid var villig til å hjelpe og bidra. Dessverre betalte han for sitt gode hjerte med sitt eget liv, sier barndomsvennen og naboen Itzik Cohen til Yedioth Aharonoth.

En 45 år gammel israelsk mann ble også skadet av splinter i det samme granatangrepet.

Samtidig med granatangrepet mot Erez, startet Hamas bombardement av israelske tettsteder rundt Gaza-stripen. Det ble også avfyrt minst to raketter mot Tel Aviv-området, som begge ble stanset av Iron Dome.

 

Forrige artikkelNRK med grov slagside
Neste artikkelMIFF forsvarer Israel i Fædrelandsvennen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.