Hamas-terrorister stanset i angrepsforsøk

13 Hamas-terrorister tok seg torsdag morgen inn i Israel gjennom en underjordisk tunnel. Deres mål var å angripe sivile i en israelsk kibbutz, men vi stanset dem, melder IDF.
Denne tunnelen ble oppdaget mot grensen til Egypt i 2006. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Formålet med tunnelene er å kunne angripe Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Omkring kl. 04.30 lokal tid prøvde en større gruppe Hamas-terrorister å ta seg inn i Israel via en underjordisk tunnel som på israelsk side kom ut i nærheten av kibbutz Suffa og grensestasjonen Kerem Shalom. Tunnelen var allerede oppdaget av israelske styrker, og da Hamas-terroristene kom opp for å angripe ble de stanset.

– Vi visste at dette ville komme. Vi kjente spesifikt til denne tunnelen. Vi vet at Hamas vil prøve å gjennomføre et terrorangrep på enhver mulig måte, sier brigader Moti Almoz, talsmann i IDF, til Kanal 2.

– Dette angrepet hadde som mål å drepe israelere i landsbyene i nærheten, legger Almoz til.

Israelske borgere i området fikk beskjed om å holde seg innnendørs i sine hus, melder Yedioth Aharonoth. I morgentimene har det pågått søk for å sikre at ingen terrorister kom seg usett inn på israelsk territorium.

Israel har stanset en rekke liknende angrep de siste dagene, inkludert to forsøk fra Hamas-terrorister på å ta seg sjøveien, med dykkerutstyr, inn i kibbutz Zikim.

Angrepsforsøket fra Hamas kom noen timer før Israel etter planen skal innføre en humanitær våpenstillstand i noen timer fra kl. 10.00 lokal tid.

De siste ti dagene er Israel blitt angrepet med over 1.377 raketter fra Gaza-stripen. Et stort antall raketter faller også ned innenfor Gaza-stripen, og er en dødsfare for den palestinske sivilbefolkningen.

IDFs oversikt viser hvor terror-raketter fra Hamas har falt ned på Gaza-stripen.
IDFs oversikt viser hvor terror-raketter fra Hamas har falt ned på Gaza-stripen.

 

Bilder fra terrorangrepet

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelHamas er svekket
Neste artikkelRaketter funnet på FN-skole
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise