Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas-terrorister stanset i angrepsforsøk

Denne tunnelen ble oppdaget mot grensen til Egypt i 2006. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Formålet med tunnelene er å kunne angripe Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
13 Hamas-terrorister tok seg torsdag morgen inn i Israel gjennom en underjordisk tunnel. Deres mål var å angripe sivile i en israelsk kibbutz, men vi stanset dem, melder IDF.

Omkring kl. 04.30 lokal tid prøvde en større gruppe Hamas-terrorister å ta seg inn i Israel via en underjordisk tunnel som på israelsk side kom ut i nærheten av kibbutz Suffa og grensestasjonen Kerem Shalom. Tunnelen var allerede oppdaget av israelske styrker, og da Hamas-terroristene kom opp for å angripe ble de stanset.

– Vi visste at dette ville komme. Vi kjente spesifikt til denne tunnelen. Vi vet at Hamas vil prøve å gjennomføre et terrorangrep på enhver mulig måte, sier brigader Moti Almoz, talsmann i IDF, til Kanal 2.

– Dette angrepet hadde som mål å drepe israelere i landsbyene i nærheten, legger Almoz til.

Israelske borgere i området fikk beskjed om å holde seg innnendørs i sine hus, melder Yedioth Aharonoth. I morgentimene har det pågått søk for å sikre at ingen terrorister kom seg usett inn på israelsk territorium.

Israel har stanset en rekke liknende angrep de siste dagene, inkludert to forsøk fra Hamas-terrorister på å ta seg sjøveien, med dykkerutstyr, inn i kibbutz Zikim.

Angrepsforsøket fra Hamas kom noen timer før Israel etter planen skal innføre en humanitær våpenstillstand i noen timer fra kl. 10.00 lokal tid.

De siste ti dagene er Israel blitt angrepet med over 1.377 raketter fra Gaza-stripen. Et stort antall raketter faller også ned innenfor Gaza-stripen, og er en dødsfare for den palestinske sivilbefolkningen.

IDFs oversikt viser hvor terror-raketter fra Hamas har falt ned på Gaza-stripen.
IDFs oversikt viser hvor terror-raketter fra Hamas har falt ned på Gaza-stripen.

 

Bilder fra terrorangrepet

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart