Israel setter opp feltsykehus – Hamas brøt “våpenhvile”

Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)
Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To soldater ble søndag drept, da to palestinere som hadde kommet seg inn i Israel via en smuglertunnel skjøt og drepte dem. I løpet av bakkeoperasjonenes to første dager avdekket forsvaret 13 slike tunneler og hæren har bestemt seg for å utvide innsatsen, melder Times of Israel.

Den engelskspråklige israelske nettavisen meldte også at Israel og Hamas ble enige om en totimers våpenhvile i dag, for å slippe inn humanitær hjelp på Gaza-stripen.  Som under sist humanitære våpenhvile brøt terrorgruppen vilkårene og benyttet anledningen til å avfyre raketter mot et Israel som hadde stanset kampene.

Ellers kunne IDF meddele søndag at de har opprettet et feltsykehus i nærheten av Erez-overgangen, som i roligere tider var en kontrollpost mellom Gaza og Israel. Der ønsker de å behandle fortrinnsvis palestinske kvinner og barn som blir skadet som en konsekvens av kamphandlingene mellom Israel og Hamas. Klokken 20:00 lokal tid i kveld vil feltsykehuset være åpnet og klar til å ta imot dem som trenger hjelp, skriver Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag