Flyselskaper vil midlertidig stanse Israel-flygninger

Israels USA-ambassadør mener israelske soldater fortjener Nobels fredspris for måten de behersker seg selv på, mens Netanyahu mener det er håp om å få på plass en våpenhvile med "groteske" Hamas.
Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)
Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)

Etter at Malaysian Airlines sitt fly ble skutt ned over øst-ukrainsk luftrom, er frykten stor i andre flyselskaper for at noe liknende skal skje med dem. I dag ble et hjem i nærheten av Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv rammet av raketter. Som et resultat av dette har det amerikanske flyselskapet Delta Airlines bestemt seg for å omdirigere sine flygninger fra Tel Aviv til Paris. U.S. Airlines vurderer også et liknende tiltak, melder Ha’aretz. Tirsdag kveld kommer det melding om at europeiske flyselskap også midlertidig stanser flyvninger til Israel.

Mandag kveld talte den israelske USA-ambassadøren Ron Dermer under landsmøtet til den kristne pro-israelske foreningen Christians United for Israel. Til stor applaus hyllet han Israels s0ldater for å utvise «ubegripelig beherskelse» på Gaza-stripen og at de fortjener Nobels fredspris for å ofre sine liv for at palestinerne skal få leve.

– Israel trengte ikke å sende soldater inn i mange av de områdene de kjemper i dag […] men vi gjorde det likevel. Som vi har gjort så uendelig mange ganger før sender vi våre soldater inn i en løvens hule av palestinsk terror som er minelagt og dekket av underjordiske tunneler, blir Dermer sitert på av Times of Israel.

I dag beskrev Israels statsminister Hamas’ krigføring som «den grusomste og mest groteske krigen jeg noensinne har sett».

– Det er en side som er fast bestemt på eskalering og en annen side som forsvarer sitt folk slik alle andre land ville gjort under liknende omstendigheter, sa Netanyahu.

Videre uttrykte han i et intervju med Fox News at det er «håp for en våpenhvile», men at Netanyahu er usikker på om en våpenhvile vil finne sted under «de nåværende omstendighetene» med Egypt og PA som meklere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise