Flyselskaper vil midlertidig stanse Israel-flygninger

Israels USA-ambassadør mener israelske soldater fortjener Nobels fredspris for måten de behersker seg selv på, mens Netanyahu mener det er håp om å få på plass en våpenhvile med “groteske” Hamas.

Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)
Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)

Etter at Malaysian Airlines sitt fly ble skutt ned over øst-ukrainsk luftrom, er frykten stor i andre flyselskaper for at noe liknende skal skje med dem. I dag ble et hjem i nærheten av Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv rammet av raketter. Som et resultat av dette har det amerikanske flyselskapet Delta Airlines bestemt seg for å omdirigere sine flygninger fra Tel Aviv til Paris. U.S. Airlines vurderer også et liknende tiltak, melder Ha’aretz. Tirsdag kveld kommer det melding om at europeiske flyselskap også midlertidig stanser flyvninger til Israel.

Mandag kveld talte den israelske USA-ambassadøren Ron Dermer under landsmøtet til den kristne pro-israelske foreningen Christians United for Israel. Til stor applaus hyllet han Israels s0ldater for å utvise “ubegripelig beherskelse” på Gaza-stripen og at de fortjener Nobels fredspris for å ofre sine liv for at palestinerne skal få leve.

– Israel trengte ikke å sende soldater inn i mange av de områdene de kjemper i dag […] men vi gjorde det likevel. Som vi har gjort så uendelig mange ganger før sender vi våre soldater inn i en løvens hule av palestinsk terror som er minelagt og dekket av underjordiske tunneler, blir Dermer sitert på av Times of Israel.

I dag beskrev Israels statsminister Hamas’ krigføring som “den grusomste og mest groteske krigen jeg noensinne har sett”.

– Det er en side som er fast bestemt på eskalering og en annen side som forsvarer sitt folk slik alle andre land ville gjort under liknende omstendigheter, sa Netanyahu.

Videre uttrykte han i et intervju med Fox News at det er “håp for en våpenhvile”, men at Netanyahu er usikker på om en våpenhvile vil finne sted under “de nåværende omstendighetene” med Egypt og PA som meklere.

Forrige artikkel– En uunngåelig krig
Neste artikkelBarneterroristene til Hamas behandles på israelske sykehus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no