Landbruksarbeider drept i granatangrep

En thailandsk arbeidsinnvandrer ble drept da en granat fra Gaza slo ned i et drivhus i et landbruksanlegg i Ashkelon onsdag. Dermed er totalt tre sivile drept i rakettangrep fra Gaza siden militæroperasjonen ble innledet for 16 dager siden.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. Her er et Iron Dome-batteri ved Ashkelon. (Foto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. (Foto: IDF)

Arbeideren som befant seg i drivhuset da granaten eksploderte ble fraktet til sykehus i Ashkelon, men døde der av skadene han hadde blitt påført i angrepet. Det skriver Jerusalem Post.

Onsdag gikk rakettalarmen både i Ashkelon og flere andre steder i nærheten av Gaza-grensen. Iron Dome Avskjærte fem raketter over Ashkelon-regionen, fem over Ashkelon by og en over Sderot.

Til nå under militæroperasjonen Operation Protective Edge har over 2.000 raketter blitt avfyrt fra Gaza. 419 av dem er bekreftet skutt ned av rakettforsvarssystemet Iron Dome før de rakk å eksplodere i Israel. Den thailandske arbeideren i Ashkelon er den tredje som har blitt drept i disse terrorangrepene.

Lørdag ble en 32 år gammel israelsk beduin som jobbet som sikkerhetsvakt drept da en rakett fra Gaza eksploderte i nærheten av Dimona i Negev-ørkenen. Tre andre ble såret i eksplosjonen: Et spedbarn, en fire år gammel gutt og en 30 år gammel kvinne. Beduinene i området sier selv at de ikke har bombesikrede rom eller andre steder å gjemme seg når rakettene kommer, og at de i mange tilfeller ikke oppfatter at alarmen går.

Søndag ble to søstre på 10 og 13 år såret i et rakettangrep som rammet et beduinområde i nærheten av Beersheba.

Forrige tirsdag ble en 37 år gammel mann fra Beit Arye drept i et granatangrep ved grenseovergangen Eretz.

Forrige artikkelMinst 29 israelske soldater drept
Neste artikkelFNs hjelpeorganisasjon fant raketter gjemt i en skolebygning i Gaza – så ga de rakettene til Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/