Minst 29 israelske soldater drept

To israelske soldater ble drept natt til onsdag. Dødstallet for israelerne er nå høyere enn under militæroperasjonene i Gaza både i 2009 og 2012.

Dmtri Levitas ble drept i natt under tjeneste i det israelske forsvaret. Han er en av 29 drepte israelske soldater i den pågående aksjonen i Gaza. (Foto: IDF)
Dmtri Levitas ble drept i natt under tjeneste i det israelske forsvaret. Han er en av 29 drepte israelske soldater i den pågående aksjonen i Gaza. (Foto: IDF)

I natt ble kaptein Dmtri Levitas (26) drept av en snikskytter, og førsteløytnant Natan Cohen (23) ble drept av terrorister som skjøt mot israelske styrker.

Dermed er totalt 29 israelske soldater bekreftet drept til nå i ”Operation Protective Edge” i Gaza. I tillegg er en soldat savnet og antatt drept.

I løpet av det siste døgnet har om lag 20 israelske soldater blitt såret, og for tre av dem er tilstanden kritisk. Dette melder Ynetnews.com.

Tirsdag ble 13 drepte israelske soldater gravlagt, og til sammen deltok flere titusener i begravelsene deres.

Mandag ble til sammen ni soldater drept, skriver Times of Israel. To av dem ble drept mandag ettermiddag, i sammenstøt med terrorister på Gaza der også syv andre israelere ble alvorlig skadet. Tidlig mandag ble syv israelske soldater drept i kamper mot Hamas på både israelsk og palestinsk side av Gaza-grensen. Ifølge kilder i det israelske forsvaret ble fire av dem drept da de avdekket et forsøk på terrorangrep mot en kibbutz i Israel. Hamas-terrorister ikledd uniformer fra IDF tok seg gjennom en terrortunnel fra Gaza til Israel, og skjøt en granat mot en militær jeep ved utgangen av tunnelen. Alle de fire som befant seg i jeepen ble drept. Samtidig åpnet Hamas også ild på den andre siden av grensen, og drepte tre israelere i Gaza.

Senere gikk IDF til angrep mot terroristene som sto bak angrepet. Ti av dem skal ha blitt drept, mens to av dem kan ha lyktes i å flykte tilbake til Gaza.

– Vi betalte en høy pris, men vi unngikk en alvorlig katastrofe. Det finnes ikke noen Iron Dome som beskytter mot infiltrasjon gjennom tunneler, uttalte IDF-offiser Sami Turgeman etter hendelsen.

Forrige artikkelFlere terror-tunneler enn antatt
Neste artikkelLandbruksarbeider drept i granatangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/