Avverget terrorangrep like utenfor Jerusalem

En palestinsk bil full av sprengstoff ble avslørt søndag morgen på vei inn i bosetningen Beitar Ilit, en mil sør for Jerusalem.

Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)
Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)

Ved sjekkpunktet Beitar Junction, langs innfarten til bosetningen Beitar Ilit, stanset grensepolitiet søndag morgen en bil som viste seg å inneholde kraftige eksplosiver. Sikkerhetsstyrkene vurderte bilen som mistenkelig da den nærmet seg sjekkpunktet, fordi sjåføren kjørte uvanlig sakte, og reagerte mistenkelig da han ble bedt om å stanse bilen. Han nølte da han ble bedt om å stanse motoren, og forsøkte å kjøre bort fra stedet da en politimann lente seg inn i bilen for å skru av tenningen. Politimannen som var halvveis inne i bilen under fluktforsøket trakk våpen mot sjåføren og beordret ham til å stoppe. Etter at mannen var pågrepet, oppdaget politiet at han var iført parykk, og at bilen inneholdt to bomber, gassbeholdere, annet eksplosivt materiale, og et detoneringsredskap. Mannen ble arrestert og innbrakt til avhør, og eksplosivene ble nøytralisert av mannskaper fra grensepolitiet.

Innfartsveien til byen ble stengt for en periode i forbindelse med pågripelsen.

Småbyen Beitar Ilit har hovedsakelig ultraortodokse jøder som innbyggere, og byen ligger bare en mil sør for Jerusalem, like ved grensen mellom Vestbredden og det øvrige Israel.

Hendelsen kan du lese om blant annet i Jerusalem Post.

Forrige artikkelHamas avbrøt våpenhvilen
Neste artikkelAvsløring: Hamas-avhør foregår midt blant pasientene på Gilberts sykehus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/