Hamas avbrøt våpenhvilen

Israel ville forlenge den avtalte tolv timer lange våpenhvilen som var over lørdag klokken 20, men Hamas svarte med å skyte raketter mot Tel Aviv.
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Israel gikk lørdag inn for å forlenge den tolv timer lange våpenhvilen med fire timer, men det gikk ikke Hamas med på, skriver Times of Israel.

Etter at klokken hadde passert 20 lørdag kveld, og de tolv timene var over, avfyrte Hamas fem raketter mot Israel. To av dem hadde kurs mot Tel Aviv, og tre av dem mot Beersheba og Ashkelon i Sør-Israel.

 

Takket nei på nytt

En demonstrasjon for fred, med flere tusen deltakere, måtte oppløses av politiet av sikkerhetsmessige hensyn da rakettalarmen gikk.
Rundt midnatt natt til søndag vedtok det israelske sikkerhetsrådet å tilby Hamas å gjenoppta våpenhvilen for en periode på 24 timer, men Hamas responderte med å si nei til enhver våpenhvile som ikke innebærer full tilbaketrekking av alle israelske styrker fra Gaza.

 

42 døde soldater

Antall døde israelske soldater er nå oppe i 42, etter at to soldater døde lørdag på sykehus etter å ha blitt såret tidligere i uken, og informasjon ble offentliggjort om enda tre soldater som var blitt drept fredag. Søndag begraves syv døde soldater.

Dødstallene på Gaza-stripen har steget dramatisk etter at flere døde skal ha blitt funnet under våpenhvilen lørdag. Ifølge de Hamas-kontrollerte helsemyndighetene i Gaza har antallet nå passert tusen. Israelske kilder presiserer at store andeler av de drepte som utgis for å være sivile i realiteten var stridende menn.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise