”Hamas elsker døden slik israelerne elsker livet”

Det proklamerte to av lederne i Hamas på organisasjonens egen tv-kanal i forrige uke. Noen dager tidligere fikk seerne høre fra en av kanalens programledere at de sivile som har blitt drept i Gaza er ”priviligerte som har fått dø som martyrer”.

Hamas' tidligere regjeringsleder proklamerer på tv at Hamas elsker døden. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Hamas' tidligere regjeringsleder proklamerer på tv at Hamas elsker døden. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På Hamas’ tv-kanal Al-Aqsa TV kunne man onsdag 30. juli høre to av de høyeste lederne i organisasjonen proklamere at ”Hamas elsker døden, slik israelerne elsker livet”. Kanalen sendte denne dagen opptak av en innspilling der sjef for terrorstyrkene Mohammed Deif uttalte det følgende, henvendt mot Israel:

“I dag kjemper dere mot guddommelige soldater, som elsker å dø for Allah slik dere elsker livet, og som konkurrerer seg imellom å oppnå martyrdom, slik dere flykter fra døden.”

Et utdrag fra en tale av den avgåtte Hamas-regjeringens statsminister Ismail Haniyeh ble også sendt samme dag. Der uttaler han:

“Vi elsker døden slik våre fiender elsker livet. Vi elsker martyrdom, den måten ledere har dødd på.”

Palestinian Media Watch (PMW) har publisert opptak av disse tv-sendingene, og oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk.

Her kan du se video av de omtalte utdragene fra tv-sendingene:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GyXS9072jCc[/youtube]

PMW forteller også at en av Hamas sinde programledere 20. juli fortalte tv-seerne i Gaza at de sivile drepte i den pågående konflikten med Israel egentlig er priviligerte.

– Hver sjel har sin tid. Disse menneskene, deres tid hadde kommet, og de ble martyrer. De har nådd paradiset. De har ingenting i denne verden, spesielt ikke på Gaza-stripen. Det er ikke noe liv på Gaza-stripen. Hva slags liv kan vi ha på Gaza-stripen? Det er bedre å være hos Allah, sa programlederen.

– Tusenvis dør uten at vi vet hva som er deres skjebne. Men vi i Gaza er martyrer. Fienden har drept oss, og vi er martyrer, sa han.

Her kan du se denne videoen:

Forrige artikkelTerrorangrep i Jerusalem
Neste artikkelIsrael gjør mer enn andre for å beskytte sivile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/