Skepsis til for tidlig tilbaketrekning

Et flertall av israelerne mener den pågående tilbaketrekningen av forsvarsstyrkene fra Gaza skjer for tidlig, da soldater trekkes tilbake mens rakettangrepene fra terrorgruppene fortsatt pågår. Statsminister Benjamin Netanyahu forsikrer at militæroperasjonen uansett ikke vil avsluttes før innbyggerne i Sør-Israel er sikret.
Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

56 prosent av israelerne er imot den pågående tilbaktrekningen av bakkestyrkene til forsvaret fra Gaza, viser en meningsmåling som ble offentliggjort av tv-kanalen Channel 2 mandag morgen, og som omtales av Times of Israel. 35 prosent av israelerne støtter tilbaketrekningen.

Hele 73 prosent mener at det internasjonale inntrykket av Israels evne til å motstandsevne nå er svekket, og bare 22 prosent mener dette er styrket.

Likevel har Netanyahu fortsatt stor oppslutning blant folket for sin øvrige håndtering av konflikten. 62 prosent sier de har vært tilfredse med Netanyahus lederskap gjennom militæroperasjonen, mens 29 prosent er negative til statsministerens håndtering.

Benjamin Netanyahu uttalte søndag kveld at Gaza-operasjonen vil fortsette så lenge det er nødvendig, frem til målene er nådd. De definerte målene er at sikkerhet og fred skal gjenopprettes for innbyggerne i Sør-Israel, og at terroristenes infrastruktur i Gaza skal rammes betydelig. Denne kampen vil fortsette også etter at terrortunnelene som kunne ha åpnet veien for Hamas-angrep på bakken inne i Israel, nå er i ferd med å bli destruert.

Netanyahu uttalte at Hamas har i sin interesse å se det palestinske folket i Gaza lide, fordi verden vil legge skylden på Israel for det. Han tok også avstand fra påstander om at Israel retter angrep mot sivile.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise