Skepsis til for tidlig tilbaketrekning

Et flertall av israelerne mener den pågående tilbaketrekningen av forsvarsstyrkene fra Gaza skjer for tidlig, da soldater trekkes tilbake mens rakettangrepene fra terrorgruppene fortsatt pågår. Statsminister Benjamin Netanyahu forsikrer at militæroperasjonen uansett ikke vil avsluttes før innbyggerne i Sør-Israel er sikret.

Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

56 prosent av israelerne er imot den pågående tilbaktrekningen av bakkestyrkene til forsvaret fra Gaza, viser en meningsmåling som ble offentliggjort av tv-kanalen Channel 2 mandag morgen, og som omtales av Times of Israel. 35 prosent av israelerne støtter tilbaketrekningen.

Hele 73 prosent mener at det internasjonale inntrykket av Israels evne til å motstandsevne nå er svekket, og bare 22 prosent mener dette er styrket.

Likevel har Netanyahu fortsatt stor oppslutning blant folket for sin øvrige håndtering av konflikten. 62 prosent sier de har vært tilfredse med Netanyahus lederskap gjennom militæroperasjonen, mens 29 prosent er negative til statsministerens håndtering.

Benjamin Netanyahu uttalte søndag kveld at Gaza-operasjonen vil fortsette så lenge det er nødvendig, frem til målene er nådd. De definerte målene er at sikkerhet og fred skal gjenopprettes for innbyggerne i Sør-Israel, og at terroristenes infrastruktur i Gaza skal rammes betydelig. Denne kampen vil fortsette også etter at terrortunnelene som kunne ha åpnet veien for Hamas-angrep på bakken inne i Israel, nå er i ferd med å bli destruert.

Netanyahu uttalte at Hamas har i sin interesse å se det palestinske folket i Gaza lide, fordi verden vil legge skylden på Israel for det. Han tok også avstand fra påstander om at Israel retter angrep mot sivile.

Forrige artikkelSyv timers våpenhvile i dag
Neste artikkelForeslår at FN kan ta kontrollen over Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/