Syv timers våpenhvile i dag

Mandag har Israel på eget initiativ erklært syv timers humanitær våpenhvile. I løpet av helgen trakk Israel ut de fleste av sine bakkemannskaper fra Gaza, etter å ha destruert store deler av terrortunnelene.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot det Israel. (Arkivfoto: IDF)

Klokken ti lokal tid trådte den syv timer lange våpenhvileperioden i kraft. Det er Israel som ensidig har besluttet dette, med forbehold om at de vil svare dersom Hamas velger å gjennomføre rakettangrep mot Israel i denne perioden. Hamas har tidligere brutt avtalene om våpenhvileperioder, senest i helgen da en 72 timers våpenhvile var avtalt.

Unntatt fra våpenhvilen er bakkesoldatene ved Rafah sør i Gaza, som fortsatt arbeider med å fullføre destrueringen av de siste terrortunnelene, og som risikerer å havne i kamphandlinger dersom de møter motstand underveis i dette arbeidet.

 

3.253 raketter siden 8. juli

Det israelske forsvaret opplyser at Hamas og de andre terrorgruppene i Gaza har avfyrt 3.253 raketter mot Israel siden militæroperasjonen startet 8. juli. Hver eneste av rakettene har hatt til hensikt å ramme israelske sivile, poengterer IDF.

I løpet av den siste timen før dagens våpenhvile inntraff, ble det avfyrt syv raketter som slo ned i Eshkol-regionen. Tidligere mandag morgen gikk rakettalarmen blant annet i Ashkelon og Ashdod.

Søndag ble det avfyrt 119 raketter mot Israel.

Dette forteller blant andre Times of Israel.

Forrige artikkelHvorfor er det krig?
Neste artikkelSkepsis til for tidlig tilbaketrekning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -