Syv timers våpenhvile i dag

Mandag har Israel på eget initiativ erklært syv timers humanitær våpenhvile. I løpet av helgen trakk Israel ut de fleste av sine bakkemannskaper fra Gaza, etter å ha destruert store deler av terrortunnelene.
Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Klokken ti lokal tid trådte den syv timer lange våpenhvileperioden i kraft. Det er Israel som ensidig har besluttet dette, med forbehold om at de vil svare dersom Hamas velger å gjennomføre rakettangrep mot Israel i denne perioden. Hamas har tidligere brutt avtalene om våpenhvileperioder, senest i helgen da en 72 timers våpenhvile var avtalt.

Unntatt fra våpenhvilen er bakkesoldatene ved Rafah sør i Gaza, som fortsatt arbeider med å fullføre destrueringen av de siste terrortunnelene, og som risikerer å havne i kamphandlinger dersom de møter motstand underveis i dette arbeidet.

 

3.253 raketter siden 8. juli

Det israelske forsvaret opplyser at Hamas og de andre terrorgruppene i Gaza har avfyrt 3.253 raketter mot Israel siden militæroperasjonen startet 8. juli. Hver eneste av rakettene har hatt til hensikt å ramme israelske sivile, poengterer IDF.

I løpet av den siste timen før dagens våpenhvile inntraff, ble det avfyrt syv raketter som slo ned i Eshkol-regionen. Tidligere mandag morgen gikk rakettalarmen blant annet i Ashkelon og Ashdod.

Søndag ble det avfyrt 119 raketter mot Israel.

Dette forteller blant andre Times of Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise