Soldat skutt i Jerusalem

Politiet mener skyteangrepet like ved en trafikkert tunnel i Jerusalem mandag ettermiddag sannsynligvis var et terrorangrep.

Dette var åstedet for skyteangrepet mandag. (Foto: Tazpit)
Dette var åstedet for skyteangrepet mandag. (Foto: Tazpit)

Bare snaue tre timer etter at en palestinsk terrorist drepte en 29 år gammel fotgjenger og skadet seks andre personer da han veltet en buss med gravemaskin, opplevde Jerusalem dagens andre tragedie. Etter politiets oppfatning var også denne hendelsen sannsynligvis å regne for et terrorangrep.

Mandag klokken 16.10 lokal tid kom den første meldingen om at en person løsnet skudd like ved Mount Scopus-tunnelene i Jerusalem. Politiet forteller at sikkerhetsstyrker raskt ankom stedet, og ble vitne til at en soldat ble skutt på nært hold av en mann i svarte klær. Gjerningsmannen skal ha avfyrt flere skudd, før han løp mot en motorsykkel eller moped som ventet på ham i nærheten, og flyktet fra stedet. Gjerningsmannen er ikke pågrepet.

Soldaten ble brakt til Hadassah-sykehuset til operasjon, og medisinsk personell opplyser at han er alvorlig skadet. Soldaten er en israelsk mann i 20-årene.

Det verserte også rapporter mandag om en sikkerhetstrussel mot Hebrew Universitys område ved Mount Scopus, men dette er i etterkant avkreftet av Universitetet i en pressemelding.

Dette skriver Ynetnews.com.

Forrige artikkelIDF er ute av Gaza
Neste artikkelPLO på vei mot FN-domstolen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/