Soldat skutt i Jerusalem

Politiet mener skyteangrepet like ved en trafikkert tunnel i Jerusalem mandag ettermiddag sannsynligvis var et terrorangrep.
Dette var åstedet for skyteangrepet mandag. (Foto: Tazpit)
Dette var åstedet for skyteangrepet mandag. (Foto: Tazpit)

Bare snaue tre timer etter at en palestinsk terrorist drepte en 29 år gammel fotgjenger og skadet seks andre personer da han veltet en buss med gravemaskin, opplevde Jerusalem dagens andre tragedie. Etter politiets oppfatning var også denne hendelsen sannsynligvis å regne for et terrorangrep.

Mandag klokken 16.10 lokal tid kom den første meldingen om at en person løsnet skudd like ved Mount Scopus-tunnelene i Jerusalem. Politiet forteller at sikkerhetsstyrker raskt ankom stedet, og ble vitne til at en soldat ble skutt på nært hold av en mann i svarte klær. Gjerningsmannen skal ha avfyrt flere skudd, før han løp mot en motorsykkel eller moped som ventet på ham i nærheten, og flyktet fra stedet. Gjerningsmannen er ikke pågrepet.

Soldaten ble brakt til Hadassah-sykehuset til operasjon, og medisinsk personell opplyser at han er alvorlig skadet. Soldaten er en israelsk mann i 20-årene.

Det verserte også rapporter mandag om en sikkerhetstrussel mot Hebrew Universitys område ved Mount Scopus, men dette er i etterkant avkreftet av Universitetet i en pressemelding.

Dette skriver Ynetnews.com.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise