Israelsk sikkerhetsvakt knivstukket

Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)
Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sikkerhetsvakten er en mann i 60-årene, som var på jobb på en israelsk kontrollpost utenfor inngangen til bosetningen Ma’ale Adumim, da en ukjent gjerningsmann overfalt ham og stakk ham med kniv i brystet tirsdag ettermiddag. Vakten ble brakt til Hadassah-sykehuset, og slapp fra det med moderate skader. Gjerningsmannen kom seg unna, melder Times of Israel.

En av sikkerhetsvaktene på stedet beskriver hendelsen slik overfor Ynetnews.com:

– Jeg så en mann som oppholdt seg på avkjørselen med en svart plastpose i hendene. Etter å ha nølt i noen minutter, kom han bort til kontrollposten. Vi stoppet ham, og ba ham komme bort til oss. Vi spurte hvor han skulle, og han svarte at han skulle på jobb. Vi spurte etter ID, og han spurte med uskyldig stemme hvorfor. Det var da en av vaktene ble mistenksom, og ba ha åpne posen. I samme øyeblikk hoppet mannen på denne vakten og knivstakk ham. En annen sikkerhetsvakt fikk tatt fra ham våpenet, løp etter ham og skjøt mot ham. Den palestinske mannen etterlot posen og kniven, og klarte å unnslippe.

Tre mistenkte ble senere på dagen arrestert, etter at politiet observerte en bil som passet til beskrivelsen av bilen den skyldige brukte til å rømme fra åstedet.

Angrepet er det tredje terrorangrepet på to dager. Mandag i Jerusalem veltet en terrorist en buss med gravemaskin og drepte en og såret seks. I tillegg ble en soldat skutt i trafikken i byen bare tre timer senere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag