Israelsk sikkerhetsvakt knivstukket

En sikkerhetsvakt ble tirsdag ettermiddag knivstukket på en kontrollpost utenfor bosetningen Ma’ale Adumim. Politiet anser ugjerningen som et terrorangrep – det tredje på to dager.

Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)
Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)

Sikkerhetsvakten er en mann i 60-årene, som var på jobb på en israelsk kontrollpost utenfor inngangen til bosetningen Ma’ale Adumim, da en ukjent gjerningsmann overfalt ham og stakk ham med kniv i brystet tirsdag ettermiddag. Vakten ble brakt til Hadassah-sykehuset, og slapp fra det med moderate skader. Gjerningsmannen kom seg unna, melder Times of Israel.

En av sikkerhetsvaktene på stedet beskriver hendelsen slik overfor Ynetnews.com:

– Jeg så en mann som oppholdt seg på avkjørselen med en svart plastpose i hendene. Etter å ha nølt i noen minutter, kom han bort til kontrollposten. Vi stoppet ham, og ba ham komme bort til oss. Vi spurte hvor han skulle, og han svarte at han skulle på jobb. Vi spurte etter ID, og han spurte med uskyldig stemme hvorfor. Det var da en av vaktene ble mistenksom, og ba ha åpne posen. I samme øyeblikk hoppet mannen på denne vakten og knivstakk ham. En annen sikkerhetsvakt fikk tatt fra ham våpenet, løp etter ham og skjøt mot ham. Den palestinske mannen etterlot posen og kniven, og klarte å unnslippe.

Tre mistenkte ble senere på dagen arrestert, etter at politiet observerte en bil som passet til beskrivelsen av bilen den skyldige brukte til å rømme fra åstedet.

Angrepet er det tredje terrorangrepet på to dager. Mandag i Jerusalem veltet en terrorist en buss med gravemaskin og drepte en og såret seks. I tillegg ble en soldat skutt i trafikken i byen bare tre timer senere.

Forrige artikkelPLO på vei mot FN-domstolen
Neste artikkelSnorre Valen bommer fullstendig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/