Tilstår at Hamas sto bak tenåringsdrapssaken

De tre israelske tenåringsguttene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)
De tre israelske tenåringene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag ble det kjent at en israelsk antiterrorstyrke 11. juli arresterte Hussam Kawasme fra Hebron, under mistanke om å ha ledet terrorcellen som sto bak kidnappingen og drapene på de tre israelske tenåringsguttene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach 12. juni. Ynetnews.com forteller at Kawasme nå har tilstått dette.

Kawasme er mannen de to kidnapperne ringte til mens de hadde de tre israelske guttene i bilen sin. Det er fra før av kjent at kidnapperne skjøt og drepte guttene kort tid etter denne telefonsamtalen. Hendelsesforløpet er dokumentert gjennom lydopptak fra telefonen til den ene av kidnappingsofrene, som ringte nødnummeret fra bilen i håp om å tilkalle hjelp. Politiet har tidligere navngitt de to mennene de mener utførte kidnappingen, men disse er fortsatt ikke funnet.

 

Hamas betalte

Hamas har benektet Israels påstand om at de står bak kidnappingen. Kawasmes tilståelse gir imidlertid Israel rett i at terrororganisasjonen i Gaza har vært medvirkende. Ynetnews.com skriver at han har erkjent i avhør at han henvendte seg til Hamas i Gaza med spørsmål om å få finansiering til å gjennomføre kidnappingen, og at han mottok pengestøtte derfra til dette formålet. Han har tilstått å ha kjøpt inn utstyr til kidnappingen og gitt dette videre til den ene av de to mistenkte som fortsatt er på flukt. Selv gikk han i skjul med hjelp fra familiemedlemmer etter ugjerningen, og planen hans var å komme seg over grensen til Jordan med falske papirer.

 

Knyttes til Hamas-ledere

Times of Israels journalist Avi Isacharoff forteller at Kawasme har en bror som er aktiv i Hamas, og som var blant fangene som ble satt fri og deportert til Gaza i bytte mot frigivelsen av den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit. Isacharoffs kilder mener å ha grunn til å tro at ordren om kidnappingen ble gitt av Kawasmes bror i Gaza. De mistenkte arbeider under den tidligere innenriksministeren Fathi Hammad og en av Hamas’ lederskikkelser som befinner seg i Ankara, Tyrkia, ved navn Saleh al-Arouri. Sistnevnte er ansvarlig for å ha planlagt flere titalls terrorangrep på Vestbredden.

Times of Israel viser også til kilder i den palestinske sikkerhetstjenesten, som sier det er liten tvil om at gruppen som utførte kidnappingen og drapene er forbundet med Hamas-ledere i utlandet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag