Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas: – Vi vil fortsette kampen

Terrorister fra Hamas viste Al Jazeeras reporter sine aktiviteter under våpenhvilen. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Terrorister fra Hamas viste Al Jazeeras reporter sine aktiviteter under våpenhvilen. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Al Jazeera viser i en reportasje at Hamas’ terrorister står kampklare ved grensen til Gaza, og erklærer at de vil fortsette ”motstandskampen” til alle deres krav er innfridd. Reportasjen viser også bilder fra en tilsynelatende fortsatt fungerende terrortunnel.

Al Jazeeras korrespondent Tamer Al-Mishal fikk adgang til å rapportere fra aktivitetene til Hamas’ væpnede fløy Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, og ga på den måten seerne et innblikk i hva som foregår bak Hamas’ lukkede dører. I intervjuene med Hamas-aktivister kommer det frem at de ikke har noen planer om å forlate sin post etter den pågående 72 timer lange våpenhvilen som går ut fredag morgen. Dette har også Hamas’ offisielle talsmenn sagt offentlig torsdag. Tvert imot står de klare til å gjenoppta rakettangrepene og andre terrorangrep mot Israel dersom ikke samtlige av deres krav blir møtt. Blant kravene er oppheving av blokaden og bygging av en ny havn.

– Våre raketter er fortsatt siktet inn mot de israelske kjøretøyene og tanksene som er plassert ut. Vi har sprengt mer enn en av fiendens tanks i grenseområdet, sa en av terroristene til reporteren.

– På dette tidspunktet har vi ikke mottatt ordre om å forlate feltet. Vi er i høy beredskap. Vi vil fortsette å kjempe inntil den grusomme fienden aksepterer motstandsbevegelsens krav, sier Hamas-representanten.

– Vi sier til fienden, som lever i den illusjon at de har vunnet, at vi fortsatt er her på grensen, med alle våre midler, og at vi er klare til å bli stående sterke i denne kampen, inntil vi oppnår alle våre krav, sier en annen.

Av Hamas’ charter går det tydelig frem at organisasjonens ultimate krav er utslettelsen av staten Israel.

Til slutt i reportasjen vises opptak fra en tunnel, og det gis inntrykk av at dette er en fortsatt operativ terrortunnel fra Gaza til Israel, som er uoppdaget av det israelske forsvaret. Det er ikke bekreftet fra andre kilder hva slags tunnel dette er.

Ynetnews.com omtaler den arabiskspråklige tv-reportasjen.

Hamas har torsdag offisielt avvist en forlengelse av den 72 timer lange våpenhvilen, og Israels utenriksminister Avigdor Lieberman uttalte i samtale med John Kerry samme dag at trusselen fra Hamas om å gjenoppta angrepene tvinger Israel til videre handling.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart