Terrorhåndbok fra Hamas anbefaler menneskelige skjold

Å fremprovosere israelske angrep i sivile, tettbygde strøk bidrar til å øke hatet mot IDF og oppslutningen om Hamas. Derfor anbefales dette i Hamas’ ”håndbok for urban krigføring”.

Dette er forsiden av Hamas' terrorhåndbok, som avslører at bruken av sivile skjold er en bevisst strategi. (Foto: IDF)
Dette er forsiden av Hamas' terrorhåndbok, som avslører at bruken av sivile skjold er en bevisst strategi. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret har funnet en håndbok som tilhører Shujaiya-brigaden av Hamas’ væpnede avdeling, al-Qassam Brigadene. De har publisert håndboken, som har tittelen ”Urban krigføring”. Der anbefales terroristene å utføre sine angrep fra tettbefolkede områder med mange sivile.

Håndboken avslører tre interessante fakta:

1. Hamas vet at det israelske forsvaret vil gjøre alt de kan for å begrense sivile tap.

Dette går blant annet frem av dette sitatet fra boken: ”Soldatene og offiserene [i det israelske forsvaret] er nødt til å begrense sin bruk av våpen og taktikk som leder til skader og unødvendige tap av liv, og [ødeleggelse av] sivile fasiliteter. Det er vanskelig for dem å få brukt sine våpen til det fulle.”

2. Hamas utnytter dette ved å bruke sivile som menneskelige skjold i kampene mot de israelske styrkene.

Håndboken forteller at ”nærværet av sivile er lommer av motstand”, som medfører at israelerne får problemer med både å kunne åpne ild, og med å holde kontroll på sivilbefolkningen under og etter operasjonene.

3. Hamas ser på ødeleggelser i sivile områder i Gaza som en fordel for sin sak.

Håndboken drøfter fordelene ved at sivile hjem blir ødelagt i israelske angrep. Den fremhever at dette er med på å øke hatet mot angriperne, og oppslutningen om Hamas’ styrker.

”Dette viser klart at Hamas faktisk ønsker ødeleggelser av hjem og sivil infrastruktur, fordi det vil øke hatet mot IDF og støtten til deres krigere”, skriver det israelske forsvaret i presentasjonen av håndboken på sin blogg.

Forrige artikkelHamas: – Vi vil fortsette kampen
Neste artikkelEU-land støtter demilitarisering av Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/