Terrorhåndbok fra Hamas anbefaler menneskelige skjold

Å fremprovosere israelske angrep i sivile, tettbygde strøk bidrar til å øke hatet mot IDF og oppslutningen om Hamas. Derfor anbefales dette i Hamas’ ”håndbok for urban krigføring”.
Dette er forsiden av Hamas' terrorhåndbok, som avslører at bruken av sivile skjold er en bevisst strategi. (Foto: IDF)
Dette er forsiden av Hamas' terrorhåndbok, som avslører at bruken av sivile skjold er en bevisst strategi. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret har funnet en håndbok som tilhører Shujaiya-brigaden av Hamas’ væpnede avdeling, al-Qassam Brigadene. De har publisert håndboken, som har tittelen ”Urban krigføring”. Der anbefales terroristene å utføre sine angrep fra tettbefolkede områder med mange sivile.

Håndboken avslører tre interessante fakta:

1. Hamas vet at det israelske forsvaret vil gjøre alt de kan for å begrense sivile tap.

Dette går blant annet frem av dette sitatet fra boken: ”Soldatene og offiserene [i det israelske forsvaret] er nødt til å begrense sin bruk av våpen og taktikk som leder til skader og unødvendige tap av liv, og [ødeleggelse av] sivile fasiliteter. Det er vanskelig for dem å få brukt sine våpen til det fulle.”

2. Hamas utnytter dette ved å bruke sivile som menneskelige skjold i kampene mot de israelske styrkene.

Håndboken forteller at ”nærværet av sivile er lommer av motstand”, som medfører at israelerne får problemer med både å kunne åpne ild, og med å holde kontroll på sivilbefolkningen under og etter operasjonene.

3. Hamas ser på ødeleggelser i sivile områder i Gaza som en fordel for sin sak.

Håndboken drøfter fordelene ved at sivile hjem blir ødelagt i israelske angrep. Den fremhever at dette er med på å øke hatet mot angriperne, og oppslutningen om Hamas’ styrker.

”Dette viser klart at Hamas faktisk ønsker ødeleggelser av hjem og sivil infrastruktur, fordi det vil øke hatet mot IDF og støtten til deres krigere”, skriver det israelske forsvaret i presentasjonen av håndboken på sin blogg.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise