– Hamas avfyrte raketter fra kirkens område

Erkebiskop Alexios i den gresk-ortodokse kirken i Gaza sier at Hamas har brukt kirkens område til å avfyre raketter. Han peker ut terror-åstedet like bortenfor kirkegården.
Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)
Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)

Den gresk-ortodokse Sankt Porphyrios Kirke i Gaza har under krigen i sommer holdt sine lokaler åpne som tilfluktssted for hundrevis av palestinere. Ifølge den amerikanske tv-kanalen CBN er det hele 2.000 mennesker som har fått kost og losji i kirken, uavhengig av religiøs tilhørighet. Hamas valgte likevel å bruke kirkens tomt som åsted for avfyring av raketter mot Israel. Dette forteller erkebiskop Alexios i et intervju med en journalist fra CBN.

Reportasjen viser hvordan erkebiskopen står på takterrassen utenfor kontoret sitt og utpeker et område like ved siden av gravlunden utenfor kirken, som stedet der rakettene ble avfyrt fra. Han sier at han av sikkerhetsgrunner ikke vil gå inn på flere detaljer om Hamas’ aktivitet i nærområdet. Han forteller også at et israelsk angrep rammet det samme området kort tid etter at rakettene ble avfyrt fra kirketomten.

Erkebiskop Alexios er en av hovedlederne blant de om lag 1.500 kristne i Gaza.

Klikk her for å se reportasjen fra CBN News.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise