– Hamas avfyrte raketter fra kirkens område

Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)
Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den gresk-ortodokse Sankt Porphyrios Kirke i Gaza har under krigen i sommer holdt sine lokaler åpne som tilfluktssted for hundrevis av palestinere. Ifølge den amerikanske tv-kanalen CBN er det hele 2.000 mennesker som har fått kost og losji i kirken, uavhengig av religiøs tilhørighet. Hamas valgte likevel å bruke kirkens tomt som åsted for avfyring av raketter mot Israel. Dette forteller erkebiskop Alexios i et intervju med en journalist fra CBN.

Reportasjen viser hvordan erkebiskopen står på takterrassen utenfor kontoret sitt og utpeker et område like ved siden av gravlunden utenfor kirken, som stedet der rakettene ble avfyrt fra. Han sier at han av sikkerhetsgrunner ikke vil gå inn på flere detaljer om Hamas’ aktivitet i nærområdet. Han forteller også at et israelsk angrep rammet det samme området kort tid etter at rakettene ble avfyrt fra kirketomten.

Erkebiskop Alexios er en av hovedlederne blant de om lag 1.500 kristne i Gaza.

Klikk her for å se reportasjen fra CBN News.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag