– Hamas avfyrte raketter fra kirkens område

Erkebiskop Alexios i den gresk-ortodokse kirken i Gaza sier at Hamas har brukt kirkens område til å avfyre raketter. Han peker ut terror-åstedet like bortenfor kirkegården.

Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)
Erkebiskop Alexios peker mot stedet der raketter har blitt avfyrt fra kirkens område. (Foto: Skjermdump fra CBN)

Den gresk-ortodokse Sankt Porphyrios Kirke i Gaza har under krigen i sommer holdt sine lokaler åpne som tilfluktssted for hundrevis av palestinere. Ifølge den amerikanske tv-kanalen CBN er det hele 2.000 mennesker som har fått kost og losji i kirken, uavhengig av religiøs tilhørighet. Hamas valgte likevel å bruke kirkens tomt som åsted for avfyring av raketter mot Israel. Dette forteller erkebiskop Alexios i et intervju med en journalist fra CBN.

Reportasjen viser hvordan erkebiskopen står på takterrassen utenfor kontoret sitt og utpeker et område like ved siden av gravlunden utenfor kirken, som stedet der rakettene ble avfyrt fra. Han sier at han av sikkerhetsgrunner ikke vil gå inn på flere detaljer om Hamas’ aktivitet i nærområdet. Han forteller også at et israelsk angrep rammet det samme området kort tid etter at rakettene ble avfyrt fra kirketomten.

Erkebiskop Alexios er en av hovedlederne blant de om lag 1.500 kristne i Gaza.

Klikk her for å se reportasjen fra CBN News.

Forrige artikkelGazas sivilbefolkning vil ha fred
Neste artikkelIsraelerne synes ikke noen part framstod som vinner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/