Hamas hevder å ha flere tunneler

Hamas-ledere sier det finnes flere angrepstunneler fra Gaza til Israel enn de som er funnet og ødelagt av det israelske forsvaret. De truer med at disse tunnelene nå vil bli tatt i bruk.
Al Jazeera hevder å rapportere fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra Memritv.org)
Al Jazeera hevder å rapportere fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra Memritv.org)

Hamas-aktivist Abu Laith forteller til Times of London at Hamas fortsatt har noen tunneler de kan bruke til å ta seg inn i Israel, til tross for det israelske forsvarets forsøk på å ødelegge samtlige av terrortunnelene.

– Israel vil ikke ha noen sikkerhet, så lenge Gaza ikke har sikkerhet, advarer han i intervjuet som ble publisert torsdag på avisens nettsider.

Samme dag kom en talsmann for Hamas med den samme påstanden under en massedemonstrasjon i Gaza by. Ifølge Times of Israel uttalte Mushir al-Masri at Hamas fortsatt har tunneler som strekker seg ”innenfor sionist-enheten”. Han sa at disse tunnelene vil bli brukt etter at angrepene mot Israel ble gjenopptatt, og at dette ville skje fra fredag morgen dersom ikke terrororganisasjonens krav ble møtt av Israel.

Begge disse utspillene kommer dagen etter at Al Jazeera viste en reportasje der det ble hevdet at journalisten rapporterte fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel.

Memri har nå oversatt denne reportasjen i sin helhet fra arabisk til engelsk. Klikk her for å se deres oversettelse av Al Jazeeras reportasje.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise