Hamas hevder å ha flere tunneler

Hamas-ledere sier det finnes flere angrepstunneler fra Gaza til Israel enn de som er funnet og ødelagt av det israelske forsvaret. De truer med at disse tunnelene nå vil bli tatt i bruk.

Al Jazeera hevder å rapportere fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra Memritv.org)
Al Jazeera hevder å rapportere fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra Memritv.org)

Hamas-aktivist Abu Laith forteller til Times of London at Hamas fortsatt har noen tunneler de kan bruke til å ta seg inn i Israel, til tross for det israelske forsvarets forsøk på å ødelegge samtlige av terrortunnelene.

– Israel vil ikke ha noen sikkerhet, så lenge Gaza ikke har sikkerhet, advarer han i intervjuet som ble publisert torsdag på avisens nettsider.

Samme dag kom en talsmann for Hamas med den samme påstanden under en massedemonstrasjon i Gaza by. Ifølge Times of Israel uttalte Mushir al-Masri at Hamas fortsatt har tunneler som strekker seg ”innenfor sionist-enheten”. Han sa at disse tunnelene vil bli brukt etter at angrepene mot Israel ble gjenopptatt, og at dette ville skje fra fredag morgen dersom ikke terrororganisasjonens krav ble møtt av Israel.

Begge disse utspillene kommer dagen etter at Al Jazeera viste en reportasje der det ble hevdet at journalisten rapporterte fra innsiden av en fortsatt operativ terrortunnel.

Memri har nå oversatt denne reportasjen i sin helhet fra arabisk til engelsk. Klikk her for å se deres oversettelse av Al Jazeeras reportasje.

Forrige artikkelHamas brøt våpenhvilen
Neste artikkelGazas sivilbefolkning vil ha fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/