Fatah skryter av å ha drept tusener av israelere

Mahmoud Abbas’ parti roser seg selv på Facebook for å ha ledet mengder av dødelige terrorhandlinger. I meldingen som er ment å understreke Fatah-bevegelsens fortreffelighet, hevder de å ha drept 11.000 israelere.

Fatah bruker Facebook til å promotere vold og terror mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-profil)
Fatah bruker Facebook til å promotere vold og terror mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-profil)

I en statusoppdatering på Fatahs offisiselle Facebook-profil 10. august, går den palestinske organisasjonen i rette med sine kritikere som for tiden forsøker å nedvurdere Fatahs evne til lederskap, skriver Palestinian Media Watch.

De har oversatt statusoppdateringen fra arabisk til engelsk, og bemerker at Fatah når Fatah skal gi utvalgte eksempler på hva de mener å ha oppnådd, velger de ikke å trekke frem fredssøkende handlinger, men heller en lang rekke terrorangrep. PMW bemerker også at tallet på 11.000 angivelige drepte israelere er fiktivt – det er åpenbart svært overdrevent.

 

Her er statusoppdateringen fra Fatah oversatt til norsk:

“Hør godt etter!
Til de som ikke kjenner Fatah, og som argumenterer imot denne store bevegelsen:

Fatah har drept 11.000 israelere.

Fatah har ofret 170.000 martyrer.

Fatah var den første som utførte operasjoner [terrorangrep] under den første intifadaen [den palestinske bølgen av vold mot Israel fra 1988 til 1993], og vi var den første palestinske fraksjonen som nådde atomreaktoren i Dimona [dette henviser til et terrorangrep mot en buss i 1988, der tre kvinner som arbeidet ved atomanlegget ble drept].

Fatah var først ute med å kjempe i den andre intifadaen [terrorangrepene fra 2000 til 2005].

Fatah var først ute med å bekjempe sionistfienden [dette henviser til kampene i den jordanske landsbyen Al-Karamah i 1968, der terrorister tilknyttet Fatah ble angrepet av Israel, og ifølge Yassir Arafat gikk seirende ut].

Fatah ledet det palestinske angrepet mot Israel i FN.

Fatah leder den fredelige motstandsbevegelsen mot Israel.

Stopp og tenk før du angriper [Fatah].”

 

Palestinian Media Watch har dokumentert at Fatah har brukt Facebook til å promotere vold og terror mot israelere under hele Gaza-krigen i sommer.

Forrige artikkelArvid Bentsen i MIFF Hallingdal: Det jødiske folkets historie
Neste artikkelHamas planla kupp på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/