Terrorledere drept i luftangrep

To fremstående ledere i terrorstyrkene til Hamas, og en tredje Hamas-terrorist, er bekreftet drept i et israelsk luftangrep i Rafah-området sør på Gaza-stripen torsdag morgen.

Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)
Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge Hamas er det tre av deres øverste kommandanter som er drept. Israelsk etterretning bekrefter at to av de drepte er terrorledere innen Hamas, Raed Al-Attar og Mohammed Abu Shamaleh. Al-Attar var en av de som var involvert i kidnappingen av den israelske soldaten Gilad Shalit. Israel sier at den tredje av de drepte, Mohammed Barhoum, også var en aktiv terrorist i Hamas, men med lavere rang enn de to andre.

Israel Radio rapporterer at Hamas’ væpnede avdeling ikke har mange terrorledere på nivå med disse to, og at likvideringen derfor rammer terrororganisasjonen hardt.

Palestinsk politi og helsevesen sier at til sammen seks mennesker ble drept og mange flere såret i angrepet i Rafah.

 

Fortsatt uklart om terrorsjefen er død

I går ble en annen av topplederne i Hamas forsøkt likvidert, nemlig terrorsjefen Mohammed Deif, den øverste lederen for den væpnede avdelingen. Det er bekreftet at hans kone og sønn ble drept i angrepet mot huset der de bodde, og at en mann også ble drept, men det er fortsatt uavklart om mannen virkelig var Deif. Det har kommet uttalelser fra Hamas om at Deif unnslapp og er i live. Samtidig har det blitt fremvist en dødsattest med Deifs navn fra Shifa-sykehuset, et papir mange mistenker for å være en forfalskning.

 

Rekordmange raketter i går

Rakettangrepene fortsetter også i dag, slik de har gjort kontinuerlig etter at Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag.
Onsdag ble det avfyrt hele 168 raketter mot Israel. Dette er det høyeste antallet på en dag siden militæroperasjonen Operation Protective Edge begynte 44 dager tidligere, den 8. juli.

56 raketter ble avfyrt tirsdag, dermed er antallet oppe i 224 bare på disse to dagene.

Times of Israel oppsummerer dagens hendelser her.

Forrige artikkelJens Jorde i MIFF Bergen: Israel – et land i medvind
Neste artikkelHamas-leder slår Sidsel Wolds analyse i fillebiter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/