Terrorledere drept i luftangrep

To fremstående ledere i terrorstyrkene til Hamas, og en tredje Hamas-terrorist, er bekreftet drept i et israelsk luftangrep i Rafah-området sør på Gaza-stripen torsdag morgen.
Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)
Disse to var terrorledere på svært høyt nivå i Hamas. De ble drept natt til torsdag i et israelsk luftangrep. (Foto: Israel Security Agency)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ifølge Hamas er det tre av deres øverste kommandanter som er drept. Israelsk etterretning bekrefter at to av de drepte er terrorledere innen Hamas, Raed Al-Attar og Mohammed Abu Shamaleh. Al-Attar var en av de som var involvert i kidnappingen av den israelske soldaten Gilad Shalit. Israel sier at den tredje av de drepte, Mohammed Barhoum, også var en aktiv terrorist i Hamas, men med lavere rang enn de to andre.

Israel Radio rapporterer at Hamas’ væpnede avdeling ikke har mange terrorledere på nivå med disse to, og at likvideringen derfor rammer terrororganisasjonen hardt.

Palestinsk politi og helsevesen sier at til sammen seks mennesker ble drept og mange flere såret i angrepet i Rafah.

 

Fortsatt uklart om terrorsjefen er død

I går ble en annen av topplederne i Hamas forsøkt likvidert, nemlig terrorsjefen Mohammed Deif, den øverste lederen for den væpnede avdelingen. Det er bekreftet at hans kone og sønn ble drept i angrepet mot huset der de bodde, og at en mann også ble drept, men det er fortsatt uavklart om mannen virkelig var Deif. Det har kommet uttalelser fra Hamas om at Deif unnslapp og er i live. Samtidig har det blitt fremvist en dødsattest med Deifs navn fra Shifa-sykehuset, et papir mange mistenker for å være en forfalskning.

 

Rekordmange raketter i går

Rakettangrepene fortsetter også i dag, slik de har gjort kontinuerlig etter at Hamas brøt våpenhvilen tirsdag ettermiddag.
Onsdag ble det avfyrt hele 168 raketter mot Israel. Dette er det høyeste antallet på en dag siden militæroperasjonen Operation Protective Edge begynte 44 dager tidligere, den 8. juli.

56 raketter ble avfyrt tirsdag, dermed er antallet oppe i 224 bare på disse to dagene.

Times of Israel oppsummerer dagens hendelser her.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise