Fireåring drept i granatangrep fra Gaza

Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)
Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fireåringen var hjemme sammen med sine foreldre og søsken i en kibbutz i Sha’ar Hanegev-regionen nær grensen til Gaza da angrepet fant sted, skriver Times of Israel.

Alarmen gikk svært kort tid før granaten slo ned og eksploderte like utenfor familiens hus, og foreldrene rakk ikke å få gutten inn i et bombesikret rom i tide. Han ble truffet av splinter fra granaten som eksploderte da den slo ned i huset. Gutten ble fraktet til sykehus livstruende skadd, og døde av skadene etter kort tid, opplyser Magen David Adom-personell til Channel 2.

 

68 israelere drept

Daniel Tregerman er det første israelske barnet som har blitt drept i den pågående konflikten med Gaza, som totalt har kostet 68 israelere livet. Han er den første israeleren som har blitt drept etter våpenhvilebruddet tirsdag.

Flere biler og bygninger ble skadet i brannen som oppsto i eksplosjonen.

Statsminister Netanyahu sier Hamas vil måtte betale en høy pris for de dødelige angrepene, og at militæroperasjonen for å sette terroristene ut av spill vil fortsette med økt styrke.

 

Avfyrt like ved en skole som brukes som Hamas-tilfluktssted

Det ble avfyrt en serie med granater mot den samme kibbutzen i samme tidsrom. Flere israelske nettaviser meldte fredag kveld at disse granatene var avfyrt fra området som tilhører en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon UNRWA ved byen Sajaiya nord på Gaza-stripen. MIFF viderebrakte denne meldingen i den første versjonen av denne artikkelen, men har nå rettet det opp, da det israelske forsvaret har dementert opplysningen natt til lørdag. IDF skriver på Twitter at skolen like ved avfyringsstedet likevel ikke er FN-drevet slik man først trodde, men at skolen er i bruk som et tilfluktssted administrert av Hamas.

Samtidig som serien med granater ble avfyrt, ble det også avfyrt en serie med raketter mot Sentral-Israel. Hamas har tatt på seg ansvaret for disse rakettene, og uttalt at de siktet på Ben Gurion-flyplassen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærte en av rakettene over Tel Aviv.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag