Fireåring drept i granatangrep fra Gaza

Den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman ble drept fredag kveld da en granat fra Gaza eksploderte i familiens hjem.
Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)
Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)

Fireåringen var hjemme sammen med sine foreldre og søsken i en kibbutz i Sha’ar Hanegev-regionen nær grensen til Gaza da angrepet fant sted, skriver Times of Israel.

Alarmen gikk svært kort tid før granaten slo ned og eksploderte like utenfor familiens hus, og foreldrene rakk ikke å få gutten inn i et bombesikret rom i tide. Han ble truffet av splinter fra granaten som eksploderte da den slo ned i huset. Gutten ble fraktet til sykehus livstruende skadd, og døde av skadene etter kort tid, opplyser Magen David Adom-personell til Channel 2.

 

68 israelere drept

Daniel Tregerman er det første israelske barnet som har blitt drept i den pågående konflikten med Gaza, som totalt har kostet 68 israelere livet. Han er den første israeleren som har blitt drept etter våpenhvilebruddet tirsdag.

Flere biler og bygninger ble skadet i brannen som oppsto i eksplosjonen.

Statsminister Netanyahu sier Hamas vil måtte betale en høy pris for de dødelige angrepene, og at militæroperasjonen for å sette terroristene ut av spill vil fortsette med økt styrke.

 

Avfyrt like ved en skole som brukes som Hamas-tilfluktssted

Det ble avfyrt en serie med granater mot den samme kibbutzen i samme tidsrom. Flere israelske nettaviser meldte fredag kveld at disse granatene var avfyrt fra området som tilhører en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon UNRWA ved byen Sajaiya nord på Gaza-stripen. MIFF viderebrakte denne meldingen i den første versjonen av denne artikkelen, men har nå rettet det opp, da det israelske forsvaret har dementert opplysningen natt til lørdag. IDF skriver på Twitter at skolen like ved avfyringsstedet likevel ikke er FN-drevet slik man først trodde, men at skolen er i bruk som et tilfluktssted administrert av Hamas.

Samtidig som serien med granater ble avfyrt, ble det også avfyrt en serie med raketter mot Sentral-Israel. Hamas har tatt på seg ansvaret for disse rakettene, og uttalt at de siktet på Ben Gurion-flyplassen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærte en av rakettene over Tel Aviv.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise