Mer enn 120 raketter mandag

Angrepene fra Gaza fortsetter med full styrke også i dag. I helgen ble Israel truffet av raketter fra både Gaza, Libanon og Syria - og i tillegg kom nye trusler fra Iran.
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av de rakettene som ellers ville ha truffet mitt i tettbefolkede sentrale strøk. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av de rakettene som ellers ville ha truffet mitt i tettbefolkede sentrale strøk. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Angrepene fra Gaza pågår med full styrke mot byene i Sør-Israel også mandag. Siden midnatt er over 120 raketter avfyrt. Det opplyste det israelske forsvaret klokken 18 norsk tid. I samme tidsrom har IDF gjort 70 målrettede angrep mot terrorbaser på Gaza-stripen. Tre terrorister ble drept da bilen de satt i ble truffet i et av luftangrepene. De tre skal ha vært underveis til å gjennomføre nye angrep mot Israel.

I perioder på dagen har det kommet bølger av mange rakettangrep på svært kort tid. Tidligere i kveld ble 16 raketter avfyrt mot Sdot Negev-regionen på ti minutter. Også kibbutzen i Sha’ar Hanegev der en israelsk fire år gammel gutt ble drept fredag, har vært rammet av intense rakettangrep i ettermiddag og kveld. Rakettforsvarssystemet Iron Dome har avskjært minst 13 raketter mandag.

 

Nytt våpenhvileforslag

Samtidig opplyses det fra palestinsk hold til nyhetsbyrået AFP at det skal foreligge et nytt våpenhvileforslag i Kairo som Hamas skal ha sagt seg villige til å akseptere. Forslaget innebærer en utvidet åpning av grenseovergangene mellom Israel og Gaza, og at nye forhandlinger om en varig våpenhvile tas opp om en måned. Israel har ikke kommentert det angivelige forslaget.

Tidligere mandag slo fem raketter fra Syria ned på Golan-høydene. IDF antar at rakettene var kommet ut av kurs og ikke utgjorde et målrettet angrep fra Syria.

 

Iran med nye trusler

Samtidig kommer Iran med nye trusler mot Israel. En iransk offiser hevder at hæren har skutt ned en israelsk drone som de sier spionerte på atomanleggene deres, og som respons på den angivelige spionasjen vil Iran forsørge økt bevæpning av palestinerne på Vestbredden.

– Vi vil akselerere bevæpningen av Vestbredden, og vi forbeholder oss retten til en hvilken som helst respons, sier en iransk general i revolusjonsgarden ifølge AFP.

Søndag ble 135 raketter avfyrt mot Israel. Også lørdag var det over 100 rakettangrep fra Gaza.

Lørdag ble også Israel angrepet av en rakett avfyrt fra Libanon. Det er ikke kjent hvilken terrorgruppe som sto bak dette angrepet, som rammet en bygning i øvre Galilea og skadet to barn.

En mer detaljert oppsummering av dagens og helgens hendelser kan du lese blant annet på Times of Israels liveblog.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise