Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mer enn 120 raketter mandag

Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av de rakettene som ellers ville ha truffet mitt i tettbefolkede sentrale strøk. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av de rakettene som ellers ville ha truffet mitt i tettbefolkede sentrale strøk. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Angrepene fra Gaza fortsetter med full styrke også i dag. I helgen ble Israel truffet av raketter fra både Gaza, Libanon og Syria - og i tillegg kom nye trusler fra Iran.

Angrepene fra Gaza pågår med full styrke mot byene i Sør-Israel også mandag. Siden midnatt er over 120 raketter avfyrt. Det opplyste det israelske forsvaret klokken 18 norsk tid. I samme tidsrom har IDF gjort 70 målrettede angrep mot terrorbaser på Gaza-stripen. Tre terrorister ble drept da bilen de satt i ble truffet i et av luftangrepene. De tre skal ha vært underveis til å gjennomføre nye angrep mot Israel.

I perioder på dagen har det kommet bølger av mange rakettangrep på svært kort tid. Tidligere i kveld ble 16 raketter avfyrt mot Sdot Negev-regionen på ti minutter. Også kibbutzen i Sha’ar Hanegev der en israelsk fire år gammel gutt ble drept fredag, har vært rammet av intense rakettangrep i ettermiddag og kveld. Rakettforsvarssystemet Iron Dome har avskjært minst 13 raketter mandag.

 

Nytt våpenhvileforslag

Samtidig opplyses det fra palestinsk hold til nyhetsbyrået AFP at det skal foreligge et nytt våpenhvileforslag i Kairo som Hamas skal ha sagt seg villige til å akseptere. Forslaget innebærer en utvidet åpning av grenseovergangene mellom Israel og Gaza, og at nye forhandlinger om en varig våpenhvile tas opp om en måned. Israel har ikke kommentert det angivelige forslaget.

Tidligere mandag slo fem raketter fra Syria ned på Golan-høydene. IDF antar at rakettene var kommet ut av kurs og ikke utgjorde et målrettet angrep fra Syria.

 

Iran med nye trusler

Samtidig kommer Iran med nye trusler mot Israel. En iransk offiser hevder at hæren har skutt ned en israelsk drone som de sier spionerte på atomanleggene deres, og som respons på den angivelige spionasjen vil Iran forsørge økt bevæpning av palestinerne på Vestbredden.

– Vi vil akselerere bevæpningen av Vestbredden, og vi forbeholder oss retten til en hvilken som helst respons, sier en iransk general i revolusjonsgarden ifølge AFP.

Søndag ble 135 raketter avfyrt mot Israel. Også lørdag var det over 100 rakettangrep fra Gaza.

Lørdag ble også Israel angrepet av en rakett avfyrt fra Libanon. Det er ikke kjent hvilken terrorgruppe som sto bak dette angrepet, som rammet en bygning i øvre Galilea og skadet to barn.

En mer detaljert oppsummering av dagens og helgens hendelser kan du lese blant annet på Times of Israels liveblog.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart