Skulle frakte sykehuspasienter fra Gaza – ble rammet av granatangrep

Fire arabiske israelske drosjesjåfører ble rammet av granatangrep da de skulle hente sykehuspasienter fra Gaza og frakte dem til israelske sykehus søndag.
Her ved grensenovergangen Erez ble fire drosjesjåfører rammet av granatangrep mens de ventet på å frakte sykehuspasienter fra Gaza til Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Her ved grenseovergangen Erez ble de to søstre stoppet. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

De fire drosjesjåførene som alle er arabiske israelere sto plassert ved grenseovergangen Erez og ventet på å transportere skadede Gaza-beboere til sykehusbehandling i Israel, da grensestasjonen ble angrepet av flere granater søndag. Alle de fire skal ha blitt skadet ifølge Times of Israel, to av dem alvorlig. De skadde ble fraktet til sykehus i Ashkelon.

En arabisk israeler som arbeider ved grensestasjonen ble intervjuet av Army Radio etter angrepet.

– Og dette skal være en organisasjon som bryr seg om palestinerne? De skyter mot den palestinske terminalen, kommenterte han om terroristene i Hamas.

 

Alltid åpent for akutte medisinske behov

Han understreket i intervjuet at grenseovergangen aldri har vært stengt for medisinske nødstilfeller, og at to kvinner fra Gaza ble evakuert over grensen bare 20 minutter tidligere, for å få livreddende operasjoner i Israel.

Om lag 50 mennesker skulle etter planen ha krysset grenseovergangen Erez søndag, men etter angrepet stengte israelske myndigheter overgangen for alt annet enn medisinske akutte nødstilfeller for resten av dagen.

 

11 granater og raketter

Et øyenvitne til angrepet forteller til Army Radio at sjåførene satt i en brakke og ventet på passasjerene som skulle ut av Gaza til israelske sykehus, da en rekke granater falt mot grensestasjonen, uten forvarsel. IDF har etterpå opplyst at det var til sammen 11 granater og raketter som ble avfyrt mot grensestasjonen i angrepet.

Redningsmannskapene fra Magen David Adom tok seg inn og behandlet de skadde sjåførene mens grensestasjonen fortsatt var under angrep.

IDF opplyser at de etterpå gikk til målrettet luftangrep mot avfyringsstedet på Gaza-stripen hvor angrepene ble begått.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise