Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Alle vet at Hamas-lederne gjemmer seg på sykehusene

Terrorister i Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)
Terrorister i Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)
Det uttaler en av terroristene som er pågrepet av IDF i Gaza i løpet av sommerens militæroperasjon. I avhør har mange Hamas-krigere bekreftet den utstrakte bruken av sivile steder som moskeer, skoler og sykehus i krigføringen.

Stemningen blant vanlige innbyggere i Gaza er preget av bitterhet og sinne rettet mot Hamas, fordi deres ledere har gått i skjul og overlatt de sivile til å forsvare seg selv. Mange av de væpnede terroristene i Hamas spør seg også om krigføringen egentlig er verdt prisen, og er kritiske til lederne som de føler har forlatt dem for sin egen sikkerhets skyld. Dette skriver Herb Keinon i Jerusalem Post. Informasjonen bygger på en rapport fra israelsk sikkerhetstjeneste som ble gjort kjent mandag.

Mange av lederne innen Hamas gikk under jorden umiddelbart etter kidnappingen og drapene på de tre israelske tenåringene 12. juni, og har vært utilgjengelige siden. Vet ett tilfelle skal 14 Hamas-terrorister ha blitt fanget inne i en tunnel, hvor de satt fast i 20 dager uten at lederskapet beordret noen innsats for å redde dem. Flere av mennene sultet i hjel i tunnelen.

 

Skjuler seg på sykehus

Pågrepne Hamas-terrorister har bekreftet disse rapportene i avhør hos det israelske forsvaret.

– Alle vet at Hamas-lederne skjuler seg på sykehus, sier Muhammad Alqadra fra Khan Younis.

Han sier lederne har væpnede vakter som normalt bærer politiuniform og som er godt synlige for alle på stedet. Han sier han går ut fra at Hamas’ tidligere regjeringsleder i Gaza, Ismail Haniyeh, skjuler seg på Shifa-sykehuset i et lukket område, sammen med sikkerhetsvakter i sivile klær.

Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri ble ved et tilfelle angrepet og slått av kvinner på Shifa-sykehuset, som ropte mot ham at han gjemte seg på sykehuset mens deres sønner ble drept, og deres hus ble bombet.

 

Mange bekrefter bruk av sivile steder

Flere Hamas-terrorister har i avhør i løpet av sommeren bekreftet at Hamas i stor grad bruker sivile steder som moskeer, sykehus, skoler og barnehager, til både avfyring av raketter og skjulesteder for sine mannskaper. Områder i nærheten av barnehager har i mange tilfeller blitt brukt til inngangsporter til tunneler og skjulesteder for våpenlagre.

The Algemeiner skriver også om rapporten der dette kommer frem. De skriver at det er mer enn 12 avhørte terrorister som forteller det samme om hvordan sivile steder brukes til terroraktivitet.

 

IDF med nøyaktige treff mot skjulte terrorbaser

IDF sier at terroristene lørdag 23. august avfyrte raketter fra både et legesenter, et tinghus, en basketballbane og to skoler der sivile Gaza-borgere har tatt tilflukt.

Forsvarets talsmann Bjørn Hermann forteller at IDF 24. august varslet de sivile som oppholder seg i nærheten av disse stedene om at avfyringsrampene var mål for IDF i kampen for å eliminere rakettangrepene mot Israel. Etter å ha gitt de sivile varsel om å forlate stedene, gikk det israelske luftvåpenet til målrettede angrep mot disse bygningene, og har bekreftet nøyaktige treff.

– Som nevnt gang på gang, kan Israel ikke tolerere kontinuerlige rakettangrep mot sine byer og terrorisering av israelske sivile. Store hensyn er tatt overfor Gazas sivile på bekostning av militær suksess, uttaler Hermann, og understreker at IDF ikke kan annet enn å advare før eventuelle angrep mot militære mål skjult i sivile områder.

 

Se video fra IDF som viser at terrorister skyter fra Wafa-sykehuset på Gaza-stripen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart