Rakettangrep fra Libanon mandag kveld

To raketter ble avfyrt fra Libanon mot Galilea mandag kveld. Dette var den tredje dagen på rad at raketter ble avfyrt mot Israel fra nord, i tillegg til de massive angrepene fra Gaza.

Kiryat Shmona i øvre Galilea ble mandag kveld rammet av rakettangrep fra Libanon. (Illustrasjonsfoto: GSankary / CC/ Flickr.com)
Kiryat Shmona i øvre Galilea ble mandag kveld rammet av rakettangrep fra Libanon. (Illustrasjonsfoto: GSankary / CC/ Flickr.com)

Klokken kvart over ti mandag gikk rakettalarmen i byen Kiryat Shmona i øvre Galilea. Det israelske forsvaret opplyser at en rakett avfyrt fra Libanon slo ned i øvre Galilea, utenfor et boligstrøk ved Kiryat Hashmona. Ingen ble skadet av eksplosjonen.

IDF har opplyst at også en annen rakett ble avfyrt, men detaljene om denne er ikke gjort kjent. Medierapporter forteller at den slo ned i nærheten av våpenhvilelinjen, kanskje på libanesisk side.

IDF besvarte angrepene ved å gå til artilleriangrep mot åstedet for avfyringene.

FN-styrkene som vokter grensen mellom Israel og Libanon har ikke kommet med noen umiddelbar reaksjon på rakettangrepene.

Også lørdag kveld ble det avfyrt en rakett fra Libanon mot øvre Galilea.

Søndag slo fem raketter fra Syria ned på israelsk side av Golan-høydene. IDF tolket det imidlertid slik at disse rakettene var rettet mot grupper i Syria, men rammet Israel ved en feil.

Ingen motangrep ble utført mot verken Syria eller Libanon fra israelsk side i helgen.

Dette kan du lese om i Times of Israel.

Forrige artikkelFem fakta om Gaza-krigen som drukner i fordømmelsene av Israel
Neste artikkelLars Akerhaug i MIFF Drammen: Norsk Jihad – muslimske ekstremister blant oss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/