To israelere drept i granatangrep mot kibbutz

Tirsdag kveld ble to menn drept og fire personer skadet da en kibbutz ble rammet av granatangrep fra Gaza. Også tidligere på dagen ble en mengde mennesker skadet da et hus i Ashdod ble truffet av en rakett. 116 raketter og granater ble avfyrt mot Israel tirsdag.
En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)
En av de drepte var Zevik Etzion. (Foto: Privat)

Like før våpenhvilen inntraff klokken 19 tirsdag kveld, avfyrte terrorister i Gaza en serie med granater mot Eshkol-regionen. Kibbutz Nirim ble hardt rammet av granatangrepet. Der ble to menn drept, og fire skadet. En av mennene døde på stedet kort tid etter eksplosjonen, mens de medisinske førstehjelperne fra Magen David Adom forsøkte å redde livet hans. Den andre døde på sykehuset noen timer senere, av skadene han hadde blitt påført, skriver Times of Israel.

De to drepte var Zevik Etzion (55) og Shahar Melamed (43). Etzion var sikkerhetssjef i kibbutzen, og mangeårig frivillig ambulansesjåfør for Magen David Adom. Han etterlater seg kone og fem barn. Melamed var landbruksarbeider ved kibbutzen, og etterlater seg kone og tre barn. I Israel Hayom kan du lese mer om ofrene og flere øyenvitneskildringer.

Etter disse to drapene, er totalt seks sivile drept på israelsk side i løpet av Operation Protective Edge.

Rakett- og granatangrepene pågikk med full styrke hele tirsdagen frem til våpenhvilen. Totalt ble 116 raketter og granater avfyrt denne dagen, skriver Jerusalem Post.

 

Rammet barnehage i Ashdod

På ettermiddagen eksploderte en rakett på lekeplassen til en barnehage i Ashdod. Ingen kom til skade, men raketten forårsaket ødeleggelser på lekeplassen og barnehagens område.

– Tårene bare strømmer mens jeg står her. Jeg elsker denne barnehagen som mitt eget hjem. Vi hadde gjort ferdig 90 prosent av forberedelsene til et nytt år, og det knuser hjertet mitt å se alt dette. Hvordan skal jeg fortelle barna at barnehagen ble angrepet? Uttaler en førskolelærer til Ynetnews.com.

En kraftlinje i Eshkol-regionen ble truffet av en rakett på formiddagen.

 

Rakett traff bolighus i Ashkelon

På morgenen slo en rakett ned i et bolighus i Ashkelon. Eksplosjonen forårsaket et stort hull i taket og to totalt ødelagte rom i huset, og 50 naboleiligheter ble også påført skader.

Familien som bodde i huset besto av to barn på 14 og 17 år, og deres foreldre. Alle fire var på vei til husets bombesikrede rom da raketten eksploderte kort tid etter at alarmen gikk. Ingen av dem ble skadet. 69 personer ble imidlertid fraktet til sykehus etter eksplosjonen. 28 av dem hadde fått lettere skader, og 41 var så preget av angst at de ble brakt til behandling. Seks av pasientene var barn mellom to og åtte år.

De fleste av rakettangrepene tirsdag var rettet mot byene i Sør-Israel, men både i morgentimene og like før våpenhvilen startet ble flere raketter avfyrt mot Tel Aviv-området. Hamas har tatt på seg ansvaret for angrepene mot Tel Aviv.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise