Forsøkte å kjøre over soldater

En palestinsk mann forsøkte å kjøre over israelske soldater ved en kontrollpost i Kalkilya på Vestbredden tirsdag ettermiddag.

Israelske soldater ved kontrollposten utenfor byen Kalkilya. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)
Israelske soldater ved kontrollposten utenfor byen Kalkilya. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)

Det israelske forsvaret sier mannen var sjåfør i en varebil med til sammen åtte personer, der alle manglet identitetspapirer. IDF mener de åtte palestinerne forsøkte å ta seg ulovlig inn i Israel ved kontrollposten utenfor byen Kalkilya, som befinner seg lengst vest på Vestbredden, ved grensen mot det øvrige Israel.

Da bilen ble stanset for kontroll, forsøkte sjåføren å lykkes med å ta seg over grensen ved å regelrett kjøre rett mot de israelske soldatene i full fart. Sjåføren ble truffet da IDF skjøt mot bilen for å stanse den, og tilstanden hans er kritisk. En annen av de åtte i bilen ble lettere skadet av et skudd i et bein da han forsøkte å løpe bort fra kontrollposten. En israeler skal også ha blitt skadet i sammenstøtet, og det er ikke gjort kjent om dette er en sivil person eller en soldat. Dette skriver Times of Israel.

Forrige artikkel– Abbas’ plan vil føre til nye terrorangrep
Neste artikkelIslamister tar kontrollen over Syrias grense mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/