Toåring og sjåfør skadet i angrep mot busser

To busser i Israel ble angrepet med eksplosiver mandag kveld. Et to år gammelt barn ble skadet i det ene angrepet, og i det andre angrepet ble bussjåføren skadet.

Knust rute i den ene av bussene som ble angrepet mandag. (Foto: Tzevet Hatzalah)
Knust rute i den ene av bussene som ble angrepet mandag. (Foto: Tzevet Hatzalah)

Bussen der toåringen var passasjer, kjørte gjennom en gate i Jerusalem mandag kveld, da ukjente gjerningsmenn kastet eksplosiver mot den. Glassbiter fra en knust rute traff toåringen, som fikk lettere skader både i ansiktet og beina. Barnet ble fraktet til sykehus for behandling.

Tidligere samme kveld ble en Molotov-coctail kastet mot en buss som var i rute i Samaria på Vestbredden, mellom Tapuach og Sha’ar Shomron. Bussjåføren ble lettere skadet av glassbiter fra frontruten. Sjåføren ble behandlet av medisinsk personell på stedet.

Flere angrep mot israelske kjøretøy i sivil trafikk har forekommet den senere tiden.

Forrige torsdag ble et to år gammelt barn lettere skadet da en stein ble kastet mot en israelsk bil ved Yitzhar på Vestbredden. Ifølge IDF hadde flere titalls palestinere deltatt i kasting av steiner og andre objekter mot israelske biler langs veien i området den dagen.

Dagen før ble en kvinne innlagt på sykehus med lettere skader, etter at ukjente gjerningsmenn i Øst-Jerusalem kastet steiner mot minibussen hun satt i.

Dette forteller Ynetnews.com.

Forrige artikkelIslamister tar kontrollen over Syrias grense mot Israel
Neste artikkelNesten ni av ti palestinere støtter rakettangrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/