Hamas rapporterer om ny tunnelbygging

Nye angrepstunneler fra Gaza til Israel skal allerede være under utgraving, ifølge kilder i Hamas.
Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

– Det går bra med både oss, våre tunneler og våre våpen, sier en av gravemannskapene i en reportasje som ble publisert av det Hamas-tilknyttede nettstedet al-Resalah søndag 19. oktober.

Reportasjen forteller at Hamas’ væpnede avdeling fortsetter å grave tunneler, også etter sommerens krig, og at Hamas-medlemmene ”ser på hver tomme de graver ut som et sted der en israelsk soldat kan bli kidnappet eller drept”.

Nettstedets reporter skriver at han har besøkt en av tunnelene, men avslører ikke hvor på Gaza-stripen den befinner seg. Han siterer lederen blant de militante graverne slik:

– Vi trenger hvert minutt. Vi har mye arbeid foran oss, som krever enorm innsats og tålmodighet.

Hamas-offiseren sier at arbeidet inne i tunnelen ikke har stanset opp på noe tidspunkt, og at hans menn påbegynte utgravingen av denne tunnelen ”for noen år siden”.

– Takk Gud for at han har fått oss soldater til å spesialisere oss på å grave tunneler. Det er sant at dette er hardt arbeid, men vi har i tankene at vi kommer til å bli belønnet av Gud, sier en av Hamas-mennene i tunnelen.

Ifølge reportasjen ble tunnelen angrepet av det israelske luftvåpenet i sommer, da Hamas-krigere ble observert mens de kom ut fra den. Tunnelen skal ha blitt restaurert under en av våpenhvilene mellom Hamas og Israel.

Saken fra Hamas-nettstedet er referert av blant andre Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise