Hamas rapporterer om ny tunnelbygging

Nye angrepstunneler fra Gaza til Israel skal allerede være under utgraving, ifølge kilder i Hamas.

Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Inngangen til en av de over 30 terrortunnelene fra Gaza til Israel som ble funnet av det israelske forsvaret i sommer. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

– Det går bra med både oss, våre tunneler og våre våpen, sier en av gravemannskapene i en reportasje som ble publisert av det Hamas-tilknyttede nettstedet al-Resalah søndag 19. oktober.

Reportasjen forteller at Hamas’ væpnede avdeling fortsetter å grave tunneler, også etter sommerens krig, og at Hamas-medlemmene ”ser på hver tomme de graver ut som et sted der en israelsk soldat kan bli kidnappet eller drept”.

Nettstedets reporter skriver at han har besøkt en av tunnelene, men avslører ikke hvor på Gaza-stripen den befinner seg. Han siterer lederen blant de militante graverne slik:

– Vi trenger hvert minutt. Vi har mye arbeid foran oss, som krever enorm innsats og tålmodighet.

Hamas-offiseren sier at arbeidet inne i tunnelen ikke har stanset opp på noe tidspunkt, og at hans menn påbegynte utgravingen av denne tunnelen ”for noen år siden”.

– Takk Gud for at han har fått oss soldater til å spesialisere oss på å grave tunneler. Det er sant at dette er hardt arbeid, men vi har i tankene at vi kommer til å bli belønnet av Gud, sier en av Hamas-mennene i tunnelen.

Ifølge reportasjen ble tunnelen angrepet av det israelske luftvåpenet i sommer, da Hamas-krigere ble observert mens de kom ut fra den. Tunnelen skal ha blitt restaurert under en av våpenhvilene mellom Hamas og Israel.

Saken fra Hamas-nettstedet er referert av blant andre Jerusalem Post.

Forrige artikkelHelsekremer fra Israel til halv pris
Neste artikkelIslamister i Sinai angrep israelske soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -