Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Terrorangrepet er resultat av PAs hatundervisning

Chaya Zissel Braun (3 måneder) ble drept da en palestinsk terrorist meide ned en folkemengde med bil i Jerusalem på ettermiddagen 22. oktober 2014. (Foto: Privat)
Chaya Zissel Braun (3 måneder) ble drept da en palestinsk terrorist meide ned en folkemengde med bil i Jerusalem på ettermiddagen 22. oktober 2014. (Foto: Privat)
Terrorangrepet hvor den tre måneder gamle babyen Chaya Zissel Braun ble drept «er et resultat av palestinske selvstyremyndigheters opplæring til å hate jøder og drive dem ut av sitt hjemland», mener Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

Reaksjonene etter terrorangrepet i Jerusalem onsdag ettermiddag er sterke på israelsk side.

– Palestinske selvstyremyndigheter har ikke, og har aldri hatt, en kultur med fred, men en kultur med oppvigleri og jihad mot jøder, skriver forsvarsminister Moshe Ya’alon på sin Facebook-side. Han peker på noen eksempler. PA-president Mahmoud Abbas sine løgnaktige uttalelser mot Israel fra FNs talerstol, stadige palestinske forsøk på å delegitimere Israel i det internasjonale samfunn og oppvigleri i det palestinske undervisningssystemet.

– Derfor sier vi igjen og igjen at roten til konflikten ikke er strid om landområder, men det faktum at palestinerne avviser å akseptere vår rett til å eksistere som en jødisk stat samme hvilken grenser den har, konkluderer Ya’alon.

Utenriksminister Avigdor Lieberman kobler terrorangrepet i Jerusalem til terrorangrepet i Canadas hovedstad Ottawa samme dag.

– Terrorangrepene som fant sted nesten samtidig i to forskjellige deler av verden, viser igjen at terrorisme er en global pest som må bli bekjempet med kraft og uten kompromiss, sier Lieberman.

– Terroren skyldes ikke «bygging i Jerusalem, Ottawa, New York, Madrid, London eller Mombasa – men fra radikal islams krig mot den vestlige verden, legger han til.

Økonomiminister Naftali Bennett mener den israelske regjering bør svare på terrorangrepet med å gi grønt lys til bygging av tusenvis av nye boliger i jødiske bydeler av Jerusalem.

– Den som er redd for å bygge boliger i Jerusalem, den som ignorerer steinkastere i hovedstaden, den som tillater at bensinstasjoner og jernbanestasjoner blir brent, annonserer at han har gitt opp suverenitet over Jerusalem, sier Bennett.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart