Home Jerusalem Uro i Jerusalem etter terrorangrep

Uro i Jerusalem etter terrorangrep

Statsminister Benjamin Netanyahu sier tiden er inne for å gjenopprette ro og orden i Jerusalem, og setter inn ekstra politistyrker. Byen har vært preget av steinkasting og opptøyer i kjølvannet av gårsdagens terrorangrep.

Netanyahu lovet i dag ekstra ressurser for å gjenopprette ro og orden i hele Jerusalem. (Foto: GPO)
Netanyahu lovet i dag ekstra ressurser for å gjenopprette ro og orden i hele Jerusalem. (Foto: GPO)

– Hele Jerusalem var og vil alltid forbli hovedstaden Jerusalem. Ethvert forsøk på å skade dens folk vil bli møtt med sterkt gjensvar. Vi vil bringe freden og sikkerheten tilbake i Jerusalem, sa Netanyahu i et konsultasjonsmøte ved statsministerens kontor i dag. Møtet gjaldt terrorhandlingen som i går tok livet av en tre måneder gammel baby og såret ni andre personer.

Netanyahu vil nå sette inn ekstra politi- og etterretningsstyrker for å rydde opp i den pågående uroen i alle deler av byen, skriver Jerusalem Post. Byens borgermester Nir Barkat har lenge etterspurt ekstra ressurser til ivaretakelse av byens sikkerhet, da det har vært en økende grad av uroligheter og demonstrasjoner de siste ukene.

 

– Abbas støtter terroren

Med henblikk på onsdagens tragiske terrorangrep i den canadiske byen Ottawa, kommenterte Netanyahu at Jerusalem ikke er den eneste byen og hovedstaden i verden som utsettes for angrep.

– Men angrepet i Jerusalem støttes av Abu Mazen [de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas], som glorifiserer morderne og omfavner organisasjonen som terroristene tilhører – Hamas, sa statsministeren, og kritiserte verdenssamfunnet for manglende vilje til å kritisere Abbas for dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Steinkasting mot barnehage

Tidligere på dagen torsdag meldte politiet i Jerusalem om at maskerte arabiske gjerningsmenn kastet stein mot en barnehage øst i byen, i bydelen Ma’ale Hazeitim.

En 12 år gammel palestiner ble arrestert og innbrakt til høring onsdag for steinkasting mot jødiske trafikanter.

Ukjent gjerningsmenn kastet også stein mot en bybanestasjon og mot en buss i bydelen Shuafat, bare noen timer etter terrorangrepet.

Det meldes også om steinkasting mot politi og sikkerhetsstyrker i Øst-Jerusalem.

Det er ikke meldt om personskader i steinkastingsangrepene i går og i dag.

Her kan du lese Jerusalem Post sin oppsummering av opptøyene i Jerusalem disse to dagene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart