57 prosent mener Hamas vant

Bare 8 prosent av palestinerne mener Israel vant Gaza-krigen sommeren 2014. 57 prosent mener Hamas vant.
Palestinere rydder opp i ruinene av et høyhus som ble bombet av israelske luftstyrker 24. august 2014. Til tross for de store ødeleggelsene anser et flertall av palestinerne krigen som en seier. (Foto: Shareef Sarhan, FN, flickr.com)
Palestinere rydder opp i ruinene av et høyhus som ble bombet av israelske luftstyrker 24. august 2014. Til tross for de store ødeleggelsene anser et flertall av palestinerne krigen som en seier. (Foto: Shareef Sarhan, FN, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En fersk meningsmåling fra Jerusalem Media & Communications Center gir innsyn i hvordan palestinere flest ser på sommerens krig. Krigen som i Norge blir framstilt som en katastrofe for palestinerne, blir på hjemmebane ansett som en seier, noe som har tjent palestinernes interesser. 57 prosent mener Hamas vant, bare 8 prosent mener Israel vant. 53 prosent mener krigen tjente det palestinske folkets interesser, 21 prosent mener det skadet deres interesser.

Andelen palestinere som støtter militær konfrontasjon mot Israel har økt fra 31 til 42 prosent etter krigen. Meningsmålingen viser også at Hamas har økt sin populartiet.

Meningsmålingen ble tatt opp mellom 15. og 19. oktober blant et representativt utvalg på 1.200 palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen. Feilmarginen er 3 prosent, melder Jerusalem Post.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise