57 prosent mener Hamas vant

Bare 8 prosent av palestinerne mener Israel vant Gaza-krigen sommeren 2014. 57 prosent mener Hamas vant.
Palestinere rydder opp i ruinene av et høyhus som ble bombet av israelske luftstyrker 24. august 2014. Til tross for de store ødeleggelsene anser et flertall av palestinerne krigen som en seier. (Foto: Shareef Sarhan, FN, flickr.com)
Palestinere rydder opp i ruinene av et høyhus som ble bombet av israelske luftstyrker 24. august 2014. Til tross for de store ødeleggelsene anser et flertall av palestinerne krigen som en seier. (Foto: Shareef Sarhan, FN, flickr.com)

En fersk meningsmåling fra Jerusalem Media & Communications Center gir innsyn i hvordan palestinere flest ser på sommerens krig. Krigen som i Norge blir framstilt som en katastrofe for palestinerne, blir på hjemmebane ansett som en seier, noe som har tjent palestinernes interesser. 57 prosent mener Hamas vant, bare 8 prosent mener Israel vant. 53 prosent mener krigen tjente det palestinske folkets interesser, 21 prosent mener det skadet deres interesser.

Andelen palestinere som støtter militær konfrontasjon mot Israel har økt fra 31 til 42 prosent etter krigen. Meningsmålingen viser også at Hamas har økt sin populartiet.

Meningsmålingen ble tatt opp mellom 15. og 19. oktober blant et representativt utvalg på 1.200 palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen. Feilmarginen er 3 prosent, melder Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise