Her meier varebilen ned tre soldater

Tre soldater ble skadet da en stor varebil meide dem ned sørvest for Betlehem onsdag kveld. Se video! Etterforskning av hendelsen viser at det kan vært en ulykke, ikke et terrorangrep.

Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.
Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.

En stor palestinsk varebil svingte onsdag kveld ut av hovedveien Route 60 sørvest for Betlehem og inn på en holdeplass hvor det stod tre israelske soldater. IDF mener hendelsen var et bevisst forsøk på å skade soldatene. En av soldatene ble alvorlig skadet, to moderat, melder Jerusalem Post.

Kjøretøyet som angriperen brukte, kjørte straks videre bort fra åstedet. Torsdag er kjøretøyet funnet forlatt i nærheten av den palestinske landsbyen El Arub i nærheten av Hebron på Vestbredden. Det pågår en storstilt jakt på terroristen som kjørte varebilen, melder Yedioth Aharonoth. Flere av den mistenktes slektninger er allerede arrestert.

Tidligere på dagen ble én israeler drept og flere skadet i et lignende terrorangrep med bil i Jerusalem.

Oppdatering kl. 16.20: Torsdag ettermiddag melder israelske sikkerhetsstyrker at denne hendelsen kan ha vært en ulykke, ikke en bevisst terrorhandling.

Se overvåkningsbilder som viser hvordan varebilen kjører ned soldatene.

Forrige artikkelLieberman fraråder Knesset-politikere å besøke Tempelplassen
Neste artikkelDempsey: Israel gjorde “ekstraordinære” tiltak for å hindre sivile tap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.