To knivangrep i Israel mandag

Åstedet i Alon Shvut, der tre personer ble knivstukket mandag. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)
Åstedet i Alon Shvut, der tre personer ble knivstukket mandag. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Knivangrepet mandag ettermiddag fant sted i nærheten av bosetningen Alon Shvut, ikke langt fra stedet i Gush Etzion der tre israelske tenåringsgutter ble kidnappet og drept i juni, melder Ha’aretz.

En 25 år gammel kvinne ble drept i angrepet, og to ble skadet. En mann i 20-årene ble skadet av knivstikk i magen, og en mann i 50-årene ble lettere skadet av knivstikk i kjeven.

Ifølge Ynetnews.com gjennomførte gjerningsmannen først et mislykket forsøk på et terrorangrep med bilen sin. Da han ikke klarte å kjøre på noen fotgjengere før bilen ble skadet, gikk han i stedet ut og knivstakk tilfeldige ofre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen ble skutt av en israelsk sikkerhetsvakt på stedet.

Tidligere mandag, klokken 12.30 lokal tid ved Haganah togstasjon i Tel Aviv, ble en israelsk soldat angrepet med kniv. Han ble innlagt på Sheba medisinske senter i Tel Hashomer. Soldaten fikk flere knivstikk, og tilstanden hans er kritisk. Mandag kveld kommer det meldinger om at soldaten døde av skadene på sykehuset.

Gjerningsmannen bak dette angrepet ble pågrepet og innbrakt til avhør. Ifølge politiet dreier det seg om en palestiner som oppholdt seg ulovlig i Israel. Palestinske medier melder at den skyldige kommer fra flyktningleiren Askar i Nablus.

Etter dagens to angrep, har det blitt begått til sammen fem alvorlige terrorangrep i Israel på under en måned.

To personer ble drept da en palestiner kjørte bil inn i en folkemengde ved en trikkestasjon i Jerusalem 23. oktober.

30. oktober ble rabbineren Yehuda Glick kritisk skadet i et drapsforsøk.

5. november ble to drept og flere alvorlig skadet da en palestiner kjørte en varebil inn i en folkemengde i nærheten av gamlebyen i Jerusalem.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag