To knivangrep i Israel mandag

En ung kvinne ble drept og to andre såret i et terrorangrep med kniv mandag ettermiddag på Vestbredden. Bare noen timer tidligere ble en israelsk soldat kritisk skadet i knivterror i Tel Aviv. Han døde senere av skadene.

Åstedet i Alon Shvut, der tre personer ble knivstukket mandag. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)
Åstedet i Alon Shvut, der tre personer ble knivstukket mandag. (Foto: Skjermdump fra Channel 2)

Knivangrepet mandag ettermiddag fant sted i nærheten av bosetningen Alon Shvut, ikke langt fra stedet i Gush Etzion der tre israelske tenåringsgutter ble kidnappet og drept i juni, melder Ha’aretz.

En 25 år gammel kvinne ble drept i angrepet, og to ble skadet. En mann i 20-årene ble skadet av knivstikk i magen, og en mann i 50-årene ble lettere skadet av knivstikk i kjeven.

Ifølge Ynetnews.com gjennomførte gjerningsmannen først et mislykket forsøk på et terrorangrep med bilen sin. Da han ikke klarte å kjøre på noen fotgjengere før bilen ble skadet, gikk han i stedet ut og knivstakk tilfeldige ofre.

Gjerningsmannen ble skutt av en israelsk sikkerhetsvakt på stedet.

Tidligere mandag, klokken 12.30 lokal tid ved Haganah togstasjon i Tel Aviv, ble en israelsk soldat angrepet med kniv. Han ble innlagt på Sheba medisinske senter i Tel Hashomer. Soldaten fikk flere knivstikk, og tilstanden hans er kritisk. Mandag kveld kommer det meldinger om at soldaten døde av skadene på sykehuset.

Gjerningsmannen bak dette angrepet ble pågrepet og innbrakt til avhør. Ifølge politiet dreier det seg om en palestiner som oppholdt seg ulovlig i Israel. Palestinske medier melder at den skyldige kommer fra flyktningleiren Askar i Nablus.

Etter dagens to angrep, har det blitt begått til sammen fem alvorlige terrorangrep i Israel på under en måned.

To personer ble drept da en palestiner kjørte bil inn i en folkemengde ved en trikkestasjon i Jerusalem 23. oktober.

30. oktober ble rabbineren Yehuda Glick kritisk skadet i et drapsforsøk.

5. november ble to drept og flere alvorlig skadet da en palestiner kjørte en varebil inn i en folkemengde i nærheten av gamlebyen i Jerusalem.

Forrige artikkelFagbladet la lokk på debatt
Neste artikkelTerrorbølgen vokser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/