Terrorbølgen vokser

I løpet av den siste måneden er seks israelere drept i terror fra palestinere på Vestbredden og Øst-Jerusalem. I hele 2012 og 2013 ble totalt fem israelere drept. Mer enn hundre israelere er skadet den siste måneden.

Almog Shiloni (20) og Dalia Lemkus (26) ble drept i to ulike terrorangrep mandag 10. november. (Foto: Privat)
Almog Shiloni (20) og Dalia Lemkus (26) ble drept i to ulike terrorangrep mandag 10. november. (Foto: Privat)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Flere israelere er drept i terror den siste måneden enn de siste to foregående år, melder Yedioth Aharonoth i en overskrift. År 2012 var det første året på 39 år at ingen israeler ble drept av terror verken på Vestbredden eller i Jerusalem. I 2013 ble fem israelere drept.

Den siste måneden er seks israelere drept og over hundre israelere skadet. Elleve israelere er drept i løpet av de siste seks månedene.

De to siste israelerne ble drept mandag.

Sersjant Almog Shiloni (20) fra Modi’in ble drept med kniv av en palestinsk terrorist i Tel Aviv. Dalia Lemkus (26) ble først påkjørt og deretter drept med kniv av en palestinsk terrorist ved Alon Shvut på Vestbredden.

I forrige uke ble den drusiske grensepolitisoldaten Jadan Assad (38) og yeshiva-studenten Shalom Baadani (17) drept da en palestinsk terrorist kjørte inn i dem ved en trikkeholdeplass i Jerusalem.

To uker tidligere ble Haya Zizzel Braun (3 måneder) og Karen Mosquera (22) drept i et lignende terrorangrep.

Rabbi Yehuda Glick ble forsøkt drept av en terrorist som skjøt ham fire ganger på kloss hold 29. oktober. Han skal nå være ute av livsfare.

Forrige artikkelTo knivangrep i Israel mandag
Neste artikkelSvaret er nei, Hege Holm
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -