Fire drept i terrorangrep mot synagoge

Væpnet med en pistol, en kjøttkniv og en øks gikk to palestinske terrorister til angrep på jøder som ba i en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen. Kampropet var jihadistenes rop: “Allahu Akbar”.

Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)
Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)

I de første meldingene i israelske medier meldes det om fire drepte i angrepet. I tillegg er seks skadet, inkludert to politimenn. For flere skal tilstanden være kritisk. Angriperne, som begge skal ha vært fra Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem, ble drept i skuddveksling med politi som kom til stedet.

Angrepet skjedde mot Kehilat Yaakov-synagogen i bydelen Har Nof. Da sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch og politisjef Yohanan Danino kom til åstedet, var det fortvilte og oppgitte venner og kjente av ofrene som ropte “Dra hjem!”, melder Times of Israel.

De islamistiske terroristene som gjennomførte angrepet skal ha kommet seg inn i synagogen forkledd som ultraortodokse jøder. Som vanlig blir terroristene hyllet som helter i det palestinske samfunnet.

Hamas-ledere i Gaza og Qater sier angrepet var “hevn for drapet på en arabisk buss-sjåfør i Jerusalem”. Obduksjonsrapporten til araberen som ble funnet hengt i bussen han kjørte søndag kveld viste ingen tegn på at hengningen var utført av andre enn ham selv. Derfor mener israelsk politi at det var et selvmord.

Forrige artikkelRegjeringen siterer resolusjon 242 feil
Neste artikkelTerroristene tilhørte PFLP
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.