Fire drept i terrorangrep mot synagoge

Væpnet med en pistol, en kjøttkniv og en øks gikk to palestinske terrorister til angrep på jøder som ba i en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen. Kampropet var jihadistenes rop: "Allahu Akbar".
Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)
Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)

I de første meldingene i israelske medier meldes det om fire drepte i angrepet. I tillegg er seks skadet, inkludert to politimenn. For flere skal tilstanden være kritisk. Angriperne, som begge skal ha vært fra Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem, ble drept i skuddveksling med politi som kom til stedet.

Angrepet skjedde mot Kehilat Yaakov-synagogen i bydelen Har Nof. Da sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch og politisjef Yohanan Danino kom til åstedet, var det fortvilte og oppgitte venner og kjente av ofrene som ropte «Dra hjem!», melder Times of Israel.

De islamistiske terroristene som gjennomførte angrepet skal ha kommet seg inn i synagogen forkledd som ultraortodokse jøder. Som vanlig blir terroristene hyllet som helter i det palestinske samfunnet.

Hamas-ledere i Gaza og Qater sier angrepet var «hevn for drapet på en arabisk buss-sjåfør i Jerusalem». Obduksjonsrapporten til araberen som ble funnet hengt i bussen han kjørte søndag kveld viste ingen tegn på at hengningen var utført av andre enn ham selv. Derfor mener israelsk politi at det var et selvmord.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise