Antatt bilulykke var terrorangrep

Tre israelske soldater ble skadet da de ble påkjørt av en varebil sørvest for Betlehem 5. november. Det israelske forsvaret opplyste tidligere at det muligens dreide seg om en trafikkulykke, men nå viser etterforskningen at soldatene var ofre for et målrettet terrorangrep.

Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.
Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Om kvelden onsdag 5. november svingte en stor palestinsk varebil ut av hovedveien Route 60 sørvest for Betlehem, og inn på en holdeplass der tre israelske soldater oppholdt seg. En av soldatene ble alvorlig skadet, to moderat. Bilen kjørte bort fra åstedet straks etter påkjørselen. Dagen etter ble bilen funnet forlatt i nærheten av den palestinske landsbyen El Arub, nær Hebron på Vestbredden.

Den første antakelsen var at dette dreiet seg om et terrorangrep, men dagen etter påkjørselen meldte israelske sikkerhetsstyrker om at hendelsen kunne ha vært en ulykke, og ikke en bevisst handling.

Etter to ukers etterforskning slår imidlertid sikkerhetsstyrkene fast at det likevel var et målrettet terrorangrep de tre soldatene ble utsatt for.

Det israelske forsvaret satte i gang en massiv leteaksjon etter gjerningsmannen umiddelbart etter påkjørselen, og han meldte seg selv for politiet dagen etter. Det viser seg at meldingen om at det kunne ha vært en ulykke og ikke et angrep, var basert på gjerningsmannens egen fortelling i avhør. Han fortalte at han hadde mistet kontrollen over kjøretøyet, og stukket av i panikk da han innså at han hadde kjørt på israelske soldater.

En av de skadede soldatene har imidlertid fortalt at sjåføren økte farten da han kjørte inn mot soldatene, og en overvåkningsvideo av hendelsen bevitner dette. Konklusjonen på etterforskningen er at dette ikke var noen ulykke, noe gjerningsmannen selv også nå har tilstått.

Dette skriver Times of Israel.

Her kan du se overvåkningsvideoen av påkjørselen:

Forrige artikkelPlanla å drepe utenriksministeren
Neste artikkelSteinkasting og anspent stemning i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/