Fant våpenlast på vei mot Jerusalem

En containerlast med flere tusen kniver og elektrosjokkvåpen ble torsdag konfiskert av det israelske politiet. Lasten var på vei til Jerusalem, som forsyninger til palestinske opprørere.

Dette er noen av de flere tusen våpnene som ble beslaglagt torsdag, før de havnet i hendene på opprørere i Øst-Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Dette er noen av de flere tusen våpnene som ble beslaglagt torsdag, før de havnet i hendene på opprørere i Øst-Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)

Det registrerte innholdet i containeren var julelys, men politibetjentene og tollerne som inspiserte lasten i etter å ha mottatt etterretningsinformasjon, fant et ganske annet innhold.

Containeren viste seg å inneholde 5.200 kniver, 4.300 lommelykter med elektrosjokkfunksjon, 5.000 andre elektrosjokkvåpen og 1.000 sverd, ifølge politirapporten, som refereres av Times of Israel.

Dessuten inneholdt lasten også 18.000 kinaputter. Kinaputter har den senere tiden blitt hyppig brukt i opptøyene i Jerusalem som våpen mot blant andre politiet. Sammen med steinkasting er kinaputtkasting nå den vanligste formen for væpnede angrep i gatedemonstrasjonene i byen, ifølge Ha’aretz.

Beslaget som ble gjort torsdag er det største funnet man har gjort av denne typen våpen på lang tid.

Våpnene ankom havnen i Ashdod med skip fra Kina, og lasten var adressert til innbyggere i bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem. Adressatene var palestinske opprørere som den senere tiden har kastet både kinaputter, steiner og Molotov-coctails under sammenstøt med politiet.

Lasten ble hentet på havnen av tre israelske arabere som fraktet den med seg i to lastebiler, til et lagerlokale i den nord-israelske byen Afula. Der ble de pågrepet og arrestert sammen med begge lastebilsjåførene og eieren av lagerlokalet.

Forrige artikkelBred politisk fordømmelse av utestengelse av arabiske arbeidere
Neste artikkelPlanla å drepe utenriksministeren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/