Planla å drepe utenriksministeren

Tre palestinere fra Vestbredden er siktet for å ha planlagt attentat mot Israels utenriksminister Avigdor Lieberman.

Tre palestinere er arrestert for å ha planlagt å drepe utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Tre palestinere er arrestert for å ha planlagt å drepe utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Attentatet skulle etter planen ha vært gjennomført i midten av august, for å bidra til å stanse militæroperasjonen i Gaza. De tre siktede ble imidlertid pågrepet av det israelske forsvaret før de rakk å sette planene ut i livet. De er siktet for planlegging av drap, og siktelsen ble levert tirsdag denne uken, skriver Jerusalem Post.

To av de mennene er brødre, og alle tre kommer fra landsbyen Harmala på Vestbredden. De skal ha operert på egen hånd, uten tilknytning til Hamas eller andre av de store terrororganisasjonene.

Før pågripelsen skal de ved flere anledninger ha studert Liebermans bevegelser i trafikken i nærheten av hjemmet hans i Tekoa, og en av dem skal ha forsøkt å anskaffe et håndholdt granatavfyringsvåpen.

Forrige artikkelFant våpenlast på vei mot Jerusalem
Neste artikkelAntatt bilulykke var terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/