50 arrestert for terrorplanlegging

20 personer er i høst arrestert i Jordan for å ha drevet planlegging av terrorangrep i Israel. 30 andre er arrestert på Vestbredden, for å ha planlagt terror mot blant annet Jerusalems største fotballstadion.

Teddy Stadium i Jerusalem var planlagt åsted for terrorangrep av Hamas. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Teddy Stadium i Jerusalem var planlagt åsted for terrorangrep av Hamas. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Al Jazeera rapporterte søndag at jordanske myndigheter har arrestert 20 personer de mener har planlagt terror mot Israel. Mange av de 20 skal ha tilknytning til Det muslimske brorskap, som Hamas er en del av. De skal ha drevet pengeinnsamling for å anskaffe våpen og smugle dem til Vestbredden, og de skal også ha forsøkt å trene opp andre til væpnet kamp, skriver Times of Israel.

Det er ikke kjent nøyaktig når arrestasjonene ble gjort, men ifølge Al Jazeeras rapport var det i samme tidsrom som da 30 mistenkte Hamas-terrorister i september ble arrestert av israelsk politi for terrorplanlegging. Disse arrestasjonene ble offentliggjort av etterretningstjenesten torsdag 27. november.

Gruppen på 30 skal ifølge israelsk etterretning ha mottatt ordre fra et Hamas-hovedkvarter i Tyrkia. De skal ha planlagt blant annet å kidnappe israelske borgere i inn- og utland, infiltrere israelske landsbyer, avfyre bilbomber, utføre terrorangrep langs veiene, angripe Jerusalem-trikken – og å gjennomføre et omfattende terrorangrep mot Jerusalems største fotballstadion Teddy Stadium, der laget Beitar Jerusalem spiller sine hjemmekamper.

De fleste av de 30 skal ha blitt rekruttert mens de studerte i Jordan, og ha blitt trent opp i enten Syria eller Gaza, hvor de tok seg inn og ut gjennom smuglertunneler fra Sinai.

Forrige artikkelNetanyahu kunngjør nyvalg
Neste artikkelFrankrikes regjering avviser å følge flertallet i parlamentet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/