Avverget terrorangrep i bosetning på Vestbredden

Israelske sikkerhetsstyrker arresterte tirsdag to palestinere som planla terrorangrep mot israelere. Den ene av dem bar kniv.

Utsikt over Tekoa, som ble forsøkt terrorngrepet tirsdag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

De to palestinerne ble arrestert like utenfor bosetningen Tekoa på Vestbredden.

Den ene av dem er nevøen til Amar Abu Aysha, som skal ha vært med på å kidnappe og drepe tre israelske tenåringsgutter i juni, og som ble drept i september i sammenstøt med politiet.

En av de to pågrepne ble først stanset av innbyggere i Tekoa i nærheten av sikkerhetsgjerdet rundt bosetningen. Den andre ble pågrepet direkte av det israelske forsvarets sikkerhetsstyrker. Begge hadde planer om å utføre terrorangrep mot israelere, og en av dem bar en kniv, skriver Jerusalem Post.

De to hadde vært savnet siden lørdag, og det israelske forsvaret har vært på utkikk etter dem siden da. I tre dager pågikk intensiv leting etter dem i Hebron-området.

Dette er det nyeste i rekken av terrorforsøk den siste tiden.

3. desember knivstakk en palestinsk terrorist to personer i et supermarked i Mishor Adumim, øst for Jerusalem.

1. desember knivstakk en palestinsk kvinnelig terrorist i 20-årene en israeler i 50-årene i Gush Etzion.

28. november arresterte sikkerhetsstyrker i Hebron en 17 år gammel palestinsk jente som var i besittelse av en kniv ved Patriarkenes Hule, og etterforskningen tyder på at hun planla å knivstikke sikkerhetspersonell.

Forrige artikkelPalestinerne får observatørstatus i straffedomstolen
Neste artikkelDe fæle israelerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/