Selvmordsbomber planla angrep i Tel Aviv

Palestinsk kvinne planla å slippe inn i Israel ved å utgi seg for å være gravid jøde, med sprengstoff gjemt under klærne. Hun ville sprenge seg i lufta i Tel Aviv.

Terroristene som ble arrestert var i besittelse av disse våpnene og bombematerialene. (Foto: Shin Bet)
Terroristene som ble arrestert var i besittelse av disse våpnene og bombematerialene. (Foto: Shin Bet)

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet gjorde i dag kjent at de har avdekket planer om en selvmordsbombeaksjon i Tel Aviv. Fem personer er i løpet av de siste to månedene arrestert planlegging av denne og andre terrorhandlinger i israelske byer.

Den 31 år gamle kvinnen Yasmin Shaaban fra Jenin planla å utgi seg for å være en gravid jødisk kvinne, ikledd bombevest. Slik skulle hun komme seg inn i det sentrale Israel fra Vestbredden. I Tel Aviv skulle hun gjennomføre selvmordsbombingen.

De andre fire arresterte kommer fra landsbyen Attil. De har tilstått å ha planlagt et skyteangrep, et bombeangrep mot en buss full av israelske soldater, og kidnapping av en soldat.

De fem utgjorde en terrorcelle som planla å ha som base en leilighet i Israel som er tatt i bruk av ulovlige innvandrere, og de har tilstått å ha brukt en kontakt i Gaza til å få veiledning i hvordan de skulle lage en bombevest.

Det var meningen at Hamas og Islamsk Jihad skulle ta på seg ansvaret etter selvmordsbombingen.

Under arrestasjonene beslagla de israelske sikkerhetsstyrkene en M-16 rifle, en jaktrifle og materialer som brukes til produksjon av bomber, skriver Ynetnews.com.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise