Tilskuer på taket skutt av israelerne?

En palestinsk mann på Vestbredden ble skutt og drept under konfrontasjon med israelske soldater i dag tidlig. Mens israelerne forteller at mannen først kastet en bombe mot soldatene, gir NRK inntrykk av at han kun var en passiv tilskuer på taket av huset sitt.

IDF meldte på Twitter om skyting og bombekasting to timer før NRK utelot informasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
IDF meldte på Twitter om skyting og bombekasting to timer før NRK utelot informasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

NRK Dagsnytt klokken ni tirsdag morgen utelot fullstendig israelernes versjon da de meldte om sammenstøtene i byen Kalandiya på Vestbredden. Statskanalens lyttere fikk høre dette:

“Israelske soldater har skutt og drept en palestinsk mann i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden. Ifølge vitner i flyktningleiren, kastet flyktningene stein på soldatene da de gikk inn i leiren for å foreta arrestasjoner. Mannen som ble drept, satt, ifølge vitnene, på taket til hjemmet sitt og så på da han ble skutt.”

Var det slik at israelske soldater rykket inn i byen, siktet på en ubevæpnet mann som satt på taket av huset sitt som tilskuer til opptrinnet, og drepte ham vilkårlig denne tirsdagsmorgenen? Eller er det noe som mangler i historien?

 

Skyting og bombekasting

To timer før NRKs nyhetssending, la IDF ut en melding på Twitter der de fortalte at spesialstyrker på oppdrag hadde blitt beskutt og angrepet med eksplosiver i Kalandiya, og at de hadde besvart angrepet. Ifølge israelerne var det altså ikke ”bare” steinkasting som møtte soldatene, selv om det kan være dødelig nok i seg selv. Palestinerne på stedet angrep i tillegg med skyting og kasting av eksplosiver da styrkene rykket inn tidlig tirsdag morgen for å foreta arrestasjoner.

 

– Den drepte kastet bombe

Ifølge IDF var den drepte mannen dessuten ingen tilskuer, men han kastet selv en bombe mot soldatene like før de besvarte angrepet med å skyte ham. De israelske avisene som dekket saken i samme tidsrom som NRK, har fått dette med seg. Les for eksempel Jerusalem Post, Yedioth Aharonoth eller Times of Israel.

I tillegg til at en person ble drept, ble en annen av angriperne lettere skadet, ifølge avisene.

Soldatene var i Kalandiya for å arrestere flere som er mistenkt for våpensmugling.

I løpet av natten ble seks andre palestinere arrestert, inkludert en av Hamas’ mannskaper i Hebron.

Forrige artikkelHyllet terrorist på nettsiden til jordansk journalistskole
Neste artikkel– Påtvunget fredsløsning vil sette Israel i fare
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/