Tilskuer på taket skutt av israelerne?

En palestinsk mann på Vestbredden ble skutt og drept under konfrontasjon med israelske soldater i dag tidlig. Mens israelerne forteller at mannen først kastet en bombe mot soldatene, gir NRK inntrykk av at han kun var en passiv tilskuer på taket av huset sitt.
IDF meldte på Twitter om skyting og bombekasting to timer før NRK utelot informasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
IDF meldte på Twitter om skyting og bombekasting to timer før NRK utelot informasjonen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

NRK Dagsnytt klokken ni tirsdag morgen utelot fullstendig israelernes versjon da de meldte om sammenstøtene i byen Kalandiya på Vestbredden. Statskanalens lyttere fikk høre dette:

«Israelske soldater har skutt og drept en palestinsk mann i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden. Ifølge vitner i flyktningleiren, kastet flyktningene stein på soldatene da de gikk inn i leiren for å foreta arrestasjoner. Mannen som ble drept, satt, ifølge vitnene, på taket til hjemmet sitt og så på da han ble skutt.»

Var det slik at israelske soldater rykket inn i byen, siktet på en ubevæpnet mann som satt på taket av huset sitt som tilskuer til opptrinnet, og drepte ham vilkårlig denne tirsdagsmorgenen? Eller er det noe som mangler i historien?

 

Skyting og bombekasting

To timer før NRKs nyhetssending, la IDF ut en melding på Twitter der de fortalte at spesialstyrker på oppdrag hadde blitt beskutt og angrepet med eksplosiver i Kalandiya, og at de hadde besvart angrepet. Ifølge israelerne var det altså ikke ”bare” steinkasting som møtte soldatene, selv om det kan være dødelig nok i seg selv. Palestinerne på stedet angrep i tillegg med skyting og kasting av eksplosiver da styrkene rykket inn tidlig tirsdag morgen for å foreta arrestasjoner.

 

– Den drepte kastet bombe

Ifølge IDF var den drepte mannen dessuten ingen tilskuer, men han kastet selv en bombe mot soldatene like før de besvarte angrepet med å skyte ham. De israelske avisene som dekket saken i samme tidsrom som NRK, har fått dette med seg. Les for eksempel Jerusalem Post, Yedioth Aharonoth eller Times of Israel.

I tillegg til at en person ble drept, ble en annen av angriperne lettere skadet, ifølge avisene.

Soldatene var i Kalandiya for å arrestere flere som er mistenkt for våpensmugling.

I løpet av natten ble seks andre palestinere arrestert, inkludert en av Hamas’ mannskaper i Hebron.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise