Rakettangrep fra Gaza for tredje gang siden krigen

En rakett fra Gaza slo i dag ned på et åpent område i Eshkol-regionen. Det er tredje gang siden krigen mot Hamas i sommer at Israel utsettes for et slikt rakettangrep.

Rester av raketten på nedslagsstedet i Eshkol-regionen. (Foto: IDF)
Rester av raketten på nedslagsstedet i Eshkol-regionen. (Foto: IDF)

Rakettalarmen gikk i Eshkol-regionen i grenseområdet ved Gaza like før klokken 12 lokal tid fredag. Straks etterpå hørtes en eksplosjon, og israelske styrker fant en rakett som hadde eksplodert på et åpent område. Raketten forårsaket ikke skader, melder Ynetnews.com.

– Alarmen fikk oss til å hoppe opp og løpe til bomberommet. Vi har amerikanske gjester som ankom i dag for å besøkte barna sine som arbeider frivillig i IDF og bor her på kibbutzen, og allerede den samme dagen som de kom, måtte vi løpe til bomberommet. Det var svært skremmende, og ikke noe hyggelig, men vi hørte ikke eksplosjonen herfra, forteller en beboer i kibbutzen Nir Yitzhak i Eshkol-regionen.

Andre innbyggere i grenseområdet mot Gaza sier de har levd med høyt spenningsnivå siden krigen tok slutt i sommer.

– Vi visste at dette ville skje, det var ventet. Vi er på vei tilbake i mønsteret. Vi visste at roen bare var midlertidig, sier en av dem Ynet har snakket med.

Dette var den tredje gangen Israel ble utsatt for rakettangrep fra Gaza siden krigen i sommer. Det var i midten av oktober at alarmen som varsler rakettangrep gikk for første gang etter at våpenhvilen ble inngått i august. Den forrige gangen en rakett landet i Israel var 1. november, da en rakett falt ned noen meter fra Gaza-grensen.

Hamas har gjennom våpenhvilen fra august forpliktet seg til å holde både sine egne væpnede mannskaper og de andre terrorgruppene i Gaza under nøye oppsikt, for å hindre at det utføres nye rakettangrep. Tidligere i høst har Hamas foretatt arrestasjoner av folk som har forsøkt seg på å avfyre raketter mot Israel, og dette skal ha vært årsaken til at Israel ikke responderte på de forrige angrepene.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for fredagens rakettangrep.

Samme dag er det også publisert nye rapporter fra kilder i Gaza om at Hamas ruster opp kapasiteten ved å grave nye angrepstunneler og produsere nye raketter og granater til fremtidige angrep mot Israel.

Disse meldingene kommer bare to dager etter at EU-domstolen i Luxembourg gjorde en midlertidig prosedyreavgjørelse om å ta Hamas bort fra EUs liste over terrororganisasjoner.

Forrige artikkel– Palestinernes FN-resolusjon er en krigshandling
Neste artikkelRapport fra Gaza: – Sement til gjenoppbygging brukes til terrortunneler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/