Iran truer Israel med hevnangrep

– Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, uttalte lederen for revolusjonsgarden i dag.

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei sammen med en av soldatene som ble drept i et luftangrep i Syria søndag, Jihad Mughniyeh. (Foto: @khamenei_ir, Twitter)

Iranske myndighetspersoner kommer nå med kraftige trusler om gjengjeldelsesaksjoner overfor Israel, etter at en av deres generaler og flere iranske soldater søndag ble drept i et luftangrep som flere utenlandske kilder mener Israel sto bak.

Truslene fremsettes etter at regimets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, tirsdag postet bilder på Twitter av seg selv sammen med en av soldatene som ble drept i luftangrepet. Soldaten var sønn av en tidligere militær leder i Hizbollah. Bildet viser en relasjon mellom ham og Khamenei, og på denne måten kommuniserer ayatollahen at luftangrepet har berørt ham personlig.

Revolusjonsgardens sjef Mohammad Ali Jafari uttalte at Israel bør forvente ”grusomme lynnedslag”, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Han sa også at Iran vil utvide sin støtte til muslimske krigere i Midtøsten ”inntil sionistregimet til slutt kollapser”.

Ordføreren i det iranske parlamentet, Ali Larijani, anklaget Israel for å stå bak ”alle terrorhandlinger i Midtøsten”, og sa at ”nødvendige skritt må tas i disse sakene”, melder Press TV.

De iranske nyhetsbyråenes meldinger er referert av Times of Israel.

Israelske myndigheter har ikke villet kommentere utspillene, men det er kjent at beredskapen er trappet opp i nordområdene, blant annet ved at rakettforsvaret er styrket i nord.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise