Fatah-hilsen til terrorister: ”Velsignet være deres kniver”

Benjamin Netanyahu holder Mahmoud Abbas anvarlig for terrorangrepet på en buss i Tel Aviv. Det finnes en rekke eksempler på at Abbas’ parti Fatah den senere tiden har oppfordret palestinere til å begå nettopp slike knivangrep.
Video fra Fatah oppfordrer til knivdrap på israelere. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Video fra Fatah oppfordrer til knivdrap på israelere. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etter at en palestinsk terrorist onsdag morgen knivstakk sjåføren og en rekke passasjerer på en buss, samt flere fotgjengere, i Tel Aviv, er fire alvorlig skadde ofre fortsatt under behandling på sykehus. Heldigvis ser det nå ut til at ingen av dem kommer til å miste livet. Sjåføren som tok opp kampen mot terroristen, er en av de hardt skadde. Gjerningsmannen har etter angrepet uttalt at han var motivert av Gaza-krigen i fjor sommer, og av spenningen på Tempelhøyden, samt at han hadde sett på islamistiske tv-kanaler der man snakket varmt om å ”nå frem til himmelen”. Dette skriver Ynetnews.com.

 

– Abbas er ansvarlig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte i går at han plasserer ansvar hos den palestinske presidenten Mahmoud Abbas for det blodige angrepet, fordi Abbas har tillatt oppfordringer til vold mot israelere.

– Dette er den samme terrorismen som har forsøkt å ramme oss i Paris, Brüssel og andre steder, sa Netanyahu, som i forrige uke deltok i den store marsjen mot terror i Paris. Der var også Mahmoud Abbas blant dem som gikk i første rekke blant internasjonale ledere.

Netanyahu påpekte at Hamas raskt lovpriste terrorangrepet – det samme Hamas som Abbas har som partner i regjeringen sin.

– Palestinernes regjering har kunngjort at de vil åpne sak mot Israel ved Den internasjonale straffedomstolen i Haag. Abbas er ansvarlig for både oppfordringene til vold, og for den farlige avgjørelsen om å gå til straffedomstolen, sa Netanyahu ifølge Jerusalem Post.

 

”Deres våpen brukes etter Allahs vilje”

La oss ta en kikk på tre eksempler på at Abbas’ egen organisasjon Fatah de siste månedene har stått for konkrete oppfordringer til terrorhandlinger – også spesifikt knivangrep mot israelere. Palestinian Media Watch (PMW) har samlet dokumentasjon på dette.

Like etter synagogeterroren 19. november, der fem personer ble drept av terrorister væpnet med kniver og øks i en synagoge i Jerusalem, ble gjerningsmennene hyllet av Abbas’ rådgiver og Fatahs sentralkomitemedlem Sultan Abu Al-Einein. Han skrev på Facebook:

”Velsignet være deres kvalitetsvåpen, hjulene på bilene deres, øksene deres og kjøkkenknivene deres … for de blir brukt etter Allahs vilje. Vi er Allahs soldater”.

På sin offisielle Facebook-side postet Fatah 22. november en video med et tilsvarende budskap. Videoen kan du se her (artikkelen fortsetter nedenfor):

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vszu50hrBm8&x-yt-cl=84359240[/youtube]

 

Dette er budskapet som synges i videoen fra Fatah:

”Jeg kommer imot deg, min fiende, fra hvert hus, nabolag og gate.

Vår krig er gatenes krig. Jeg kommer imot deg, min fiende.

Vi kommer ut fra hvert hus med økser og kniver.

Med granater kunngjør vi en folkelig krig.

Jeg sverger, du vil ikke unnslippe, min fiende, fra revolusjonen og folket.

Hvordan vil du unnslippe ringen av ild når folkemengdene blokkerer veien?”

Etter at to israelske soldater ble angrepet med kniv i gamlebyen i Jerusalem 25. desember, trykket de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle avis Al Hayat-Al Jadida en artikkel i det faste bilaget Al-Asima, der den faste spaltisten (med tilknytning til Hamas ifølge PMW) ga uttrykk for at knivangrepet var noe palestinerne burde være stolte av, og oppfordret ”hver eneste palestiner” til å støtte knivstikking av sionister. Vi siterer et utdrag fra artikkelen som sto på trykk 5. januar:

”Hver eneste palestiner har rett til å føle seg stolt over det man ser i videoen av knivstikkingen av to soldater i Jerusalem. … Nå løfter hver eneste palestiner sin hånd, og holder en kniv sammen med denne unge palestineren, og knivstikker sionistene”.

Slike oppfordringer spres også av Hamas. Senest i forrige uke publiserte studentforeningen til Hamas på Al-Quds universitetet i Øst-Jerusalem en musikkvideo som oppmuntrer til drap på jøder. Sangteksten i musikkvideoen oppmuntrer til å “åpne ild, ikke vise noen nåde” og “skyt sionistene!”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise