Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To raketter fra Syria slo ned i Golan

Skisportsanlegget på Hermon-fjellet måtte stenge etter rakettangrep fra Syria i dag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Skisportsanlegget på Hermon-fjellet måtte stenge etter rakettangrep fra Syria i dag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Tirsdag eksploderte to raketter fra Syria på de israelske Golan-høydene. IDF gikk til motangrep, og rammet stedet der angrepet ble utført fra.

Det har ikke blitt rapportert om skader på verken personer eller eiendom, etter at to prosjektiler fra Syria landet ved Hermon-fjellet og i Merom Golan tirsdag ettermiddag.

Rakettalarmen gikk i de rammede områdene før rakettnedslagene. I etterkant ble skisportsanlegget på Hermon stengt for besøkende etter ordre fra IDF av sikkerhetshensyn.

Det israelske forsvaret besvarte rakettene ved å angripe avfyringsstedet med artillerivåpen. Stedet der angrepet ble utført, ble truffet, skriver Jerusalem Post.

Ingen har umiddelbart tatt på seg ansvaret for rakettene, men angrepet kommer bare ni dager etter et luftangrep mot en konvoi med soldater fra Iran og krigere fra Hizbollah i Syria, et angrep de fleste tilskriver Israel ansvaret for. Både Iran og Hizbollah har kommet med en rekke trusler om gjengjeldelser av dette angrepet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at hvem det enn er som forsøker å utfordre Israel ved landets grenser, så vil de ”oppdage at vi er klare til å reagere med kraft”.

– Israel ser alvorlig på angrepet i dag fra syrisk territorium. De som leker med ilden, kommer til å brenne seg, sier Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart