IDF borer etter terrortunneler ved Libanon-grensen

Lokale innbyggere hører lyder om natten som får dem til å mistenke at terrorister graver tunneler under landsbyen deres.
Her er inngangen til en av terrortunnelene som ble funnet i Gaza sommeren 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her er inngangen til en av terrortunnelene som ble funnet i Gaza sommeren 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Innbyggerne i den israelske landsbyen Moshav Zarit ved grensen til Libanon forteller at det har dukket opp stadig flere nybygg på den andre siden av grensegjerdet mot Libanon, 450 meter fra landsbyen. Bygningene begynte å dukke opp etter den andre Libanon-krigen, i 2006.

I overkant av ti innbyggere i en og samme gate i landsbyen har de siste månedene klaget over at de hører lyder om natten, skriver Ha’aretz.

Times of Israel skriver at innbyggerne beskriver lydene som ”kontinuerlig boring”, og at de derfor ”er sikre på” at Hizbollah driver utgraving av tunneler under dem.

Ofer Shamir, landsbyfellesskapets generalsekretær, sier at to sivile instanser de siste årene har gransket om mistanken kan stemme, og at granskingene har avdekket en mulig tunnelrute fra Libanon og inn i Israel.

Onsdag morgen begynte mannskaper fra det israelske forsvaret å bore i jorden langs grensen i nærheten av landsbyen, for å avdekke mulige underjordiske tunneler. Søket ble midlertidig avbrutt da Hizbollah angrep Israel med raketter og granater senere på formiddagen.

Det ble avslørt over 30 underjordiske terrortunneler fra Gaza til Israel under Gaza-krigen sommeren 2014. Slike tunneler er ment å brukes til å infiltrere Israel for å kunne utføre angrep på israelsk jord. Israelske myndigheter mener det er grunn til å tro at også Hizbollah har, eller forsøker å grave ut, terrortunneler. De har imidlertid ikke kunnet påvise noen tunneler fra Libanon så langt.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise